onsdag 16. oktober 2013

15.10 Prosjekt Fot





Petra har passert 8 måneder og er gammel nok til at jeg kan stille litt mer krav til henne. Det viktigste vi holder på med for tiden er fot og sitt og bli. Jeg er fornøyd med at jeg fikk trent skikkelig lange linjer med henne i ung alder, sånn at de erfaringene ligger i minnebanken hennes.

Mens nå er det tid for litt annet - og det går på basic lydighet. Vi skal nok holde på med nærsøksøvelser også, men jeg tror at mye fokus framover skal være på fot. Fot på diverse steder og i diverse anledninger. Korte økter, selvsagt, med tydelig skille på hva som er bra og hva som ikke er så bra.

Det virker som hun har en gangske god forståelse av hvor fot er, og hva jeg ønsker av henne, men at det er så vanskelig, så vanskelig å stå imot fristelser rundt omkring. I tillegg har hun en enorm ”utferdstrang” og nysgjerrighet på omgivelsene. Så, det koster å bare gå pent og rolig ved siden av meg. Ser ut som hun i mye større grad enn Carmen har et behov for å løpe fort, fort, fort.

Hun får jo bare glede seg til hun blir gammel nok til å være med på sykkeltur, og få ut litt energi på den måte. Også skal hun selvsagt fortsatt få lov til å løpe fritt, både sammen med Carmen og på egen hånd. Men, ser helt klart at den løpinga må styres og veksles med på med struktur.

Carmen fikk ikke så mye trening i dag, men med Petra ble det altså mange økter med fot, på forskjellige steder i løpet av dagen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar