torsdag 31. oktober 2013

27.10 Valpetrening og voksentrening




Vi hadde kursdag for valpene i dag, - med instruktør. Selv om vi virkelig hadde forsøkt å bestille bra vær, ble det en ganske så våt dag.

Vi oppsøkte et fint skogsområde, og hadde litt ly for været. Begynte med alle fire ekvipasjene i sving samtidig - og jaktlydighet stod på agendaen. Vi stod på rekke, og på rad og trente fot og sitt og bli.

Blant annet fikk vi prøve oss på å gå fot med hunden løs og samtidig holde et brett med en kopp på i høyre hånd. Dermed måtte vi konsentrere oss om å balansere, og hunden måtte følge med på oss (og ikke motsatt).

Ja, det er litt utfordrende med Petra og den foten. Nysgjerrigheten og utferdstrangen hennes er så stor. Også har hun mye forventninger som gjør at stressnivået kan øke når vi er i omgivelser som er spesielt spennende.

Og da kan hun finne på å stikke av fra foten, ta en spurtrunde rundt for så å komme tilbake. Sånn kan vi jo ikke ha det, så dette er punkt 1 å jobbe med framover. Trene fot i et så lite interessant miljø som mulig (gangstier av asfalt…) og så ”utvide” til jorder og skog etter hvert. Og legge på fristelser i den takten hun kan takle det.

Det blir lite apportering framover, altså….

I andre runde hadde vi et par valper i bilen. Så fikk den ene nærsøkesoppgaver mens den andre fikk trene fot og sitt og bli oppe på stien.

Da det ble Petras tur til nærsøk, stilte vi altså opp og observerte at instruktøren kasta ut en dummy i et område med kvist og mose. Så skulle vi snu oss 180 grader mens instruktøren første gangen gjemte dummyen og de neste gangene fjerna den, for så å kaste den inn når hunden søkte med ryggen til.

Dette starta ganske heftig for Petras vedkommende, siden hun knalla. Instruktøren tok en skikkelig ”sklitakling” for å få tak i henne, og jeg overtok det ulydige dyret og fikk henne tilbake til stamplass. Det var vel et par sånne runder, men så ble lille-Gull tydelig spakere, med lav hale og tok tydeligvis poenget.

Og hun kunne gå fint fot. Og søke, - ja, det gjorde hun jo kjempefint. Litt tregt opptak av den lille dummyen, men hun kom rett hjem og avleverte fint.

---

Vel, med valpene godt aktivisert og etter en lunsjpause, begav vi oss til et nytt område for dagens trening med de voksne. Og da åpna himmelens sluser seg. Du verden som det bøtta ned!

Men, vi holdt ut i regnet. La ut områder som vi sendte hundene til, og hadde også en liten øket med markeringer i høyt, vissent gress.

Et ekstra spenningsmoment i treningen var at det var blitt slakta elg og lå igjen noe slakteavfall på den ene siden av jordet. Men, vi klarte heldigvis å holde hundene unna det.

--

Hjemme igjen bøtta det fortsatt ned. Jeg fant ut at jeg jo allerede var ganske bløt, og dessuten var det litt dagslys igjen. Dermed gikk jeg likeså godt løs på litt hagearbeid og fikk kjørt bort avklipte visne stauder og vissent løv.

To slitne hunder som tok livet med ro denne kvelden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar