tirsdag 8. oktober 2013

06.10 Lang økt, men få apporter






Ja, etter en sen kveld (natt) ble det også en sen morgen (formiddag), - med lang frokost. Så, det tok litt tid før jeg kom meg ut på hundetrening.

Petra var først ute, og det jeg tenkte skulle bli et par timer endte med å bli 3,5 timer. I løpet av disse timene fikk hun hente tre apporter. Ingen skal beskylde meg for å overdrive apporteringen i hvert fall!

Greia er jo at den lille gule er ganske het og full av forventning, så det er viktig å ta det med ro. Virkelig bruke tid på å bryte forventninger. Dessuten er det ikke helt lett for henne verken å gå pent i bånd eller å gå fot. Virker som hun har en enorm trang til å få løpe fritt. Også hva gjelder det å løpe har hun jo en forventning.

Dermed brukte jeg god tid på transportetappen ned til jordet (noen få hundre meter). Vel nede på jordet trente jeg litt fot før jeg satte meg med valpen i fanget og bare slappa av. Hadde en tanke om at hun skulle få frislipp når hun hadde rette sinnsstemningen.

Og når jeg slapp henne løs, raste hun rundt på jordet. Løp og løp. Masse energi som skulle ut.

Så var det å hanke henne inn igjen og gå pent i bånd ned til et område i jordekanten hvor jeg tidligere har lagt en fremmadsending til henne (det er jo mange dager siden og det lå ingen dummy ute nå). Først skjønte jeg ikke hvorfor hun var så fryktelig urolig, men da jeg slapp henne til en løpe-pause var det åpenbart hva som var grunnen. Hun huska området og løp ned for å sjekke om det var noen apport der!

På nytt tok jeg henne i bånd, gikk sakte ned til det kjente området. Hun fikk sitt og bli mens jeg la ut en dummy. Så skulle vi gå videre, og DET var vanskelig, syntes Petra. Måtte ha henne i bånd, ellers var det åpenbart at hun ville sprunget tilbake dit.

Vi bevega oss til neste område, på andre siden av bekken og la igjen også her. Så fant jeg et tredje område, som hun ikke hadde vært på før - i noe buskas ved bekken, og la igjen dummy.

Så gikk jeg tilbake til område nummer to, og vi tok en time out på det medbrakte teppet. Før hun fikk lov å apportere. Etterpå gikk vi tilbake til området hun nettopp hadde vært på. Så fikk hun sitt og bli mens jeg kasta ut to dummyer til Carmen til en senere anledning.

Deretter området nummer 3 med samme prosedyre. Ro, Petra apporterte, og vi gikk dit og la ut til Carmen. Og nok en gang samme prosedyre på område nummer 1.

Ja, siden dette tok så lang tid, ble det en kort økt med Carmen. Det var blitt så mørkt at noen fremmadsending var det bare å glemme. Ble litt enkle apporteringer på jordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar