søndag 6. oktober 2013

05.10 EK Bogstad



Ja, da har vi vært i ilden på jaktprøve igjen. Kort fortalt var jeg i dag på jakt etter to ting. - premiering i EK med Carmen og bilder av fine høstfarger. Jeg fikk tak i høstfargene, for å si det sånn…


 






Prøva gikk i parken på Bogstad. Det var korte avstander, og egentlig lette oppgaver. Men, svært få som fikk premiering. Dommerne var jo desto strengere når oppgaven ble lette. I grunn en lite ”jaktlig” prøve - mer WT-aktig. Ikke noe utfordrende terreng,

De 18 deltagerne ble delt i tre grupper, sånn at vi var seks ekvipasjer i hver gruppe. Fire gikk på linje og to i kobbel bak. Og så rullerte vi. Vi gikk to omganger med walk up. Og til slutt var det en drive.

Carmen hadde i dag de vanlige problemene med uro rundt fot. Jeg kan tenke meg at de danske dommerne syntes vi var ganske så håpløse, og at hunden var veldig urolig. Men, jeg som kjenner hunden min, syntes hun var vesentlig roligere rundt fot enn på de siste to jaktprøvene.

I midler tid viste hun også i dag ”Carmen spesial” - nemlig het og helt ukonsentrert/uinteressert på én gang. Mulig det siste er en slags stress-reaksjon.

Hun gikk ikke bra nok fot, og hun hadde tendens til å avansere hver gang noe ble kasta. I tillegg var hun veldig opphengt i vannet og de oppgavene som ble kasta der.

Carmen begynte med å hente en markering på vann - noe hun løste greit. Så var det en fremmadsending inn i parken. Her var det lett å miste hunden over kanten og inn i skogen. Carmen skar mot venstre, og jeg blåste og blåste. Mistenker at hun drev med en av sine yndlingsgesjeftigelser - spise rådyrbæsj…. Etter noen blås var det begrenset hva hun hørte på, og jeg fikk til slutt beskjed om å kalle hjem.

I neste runde fikk Carmen en dobbeltmarkering på land. Men, hun var helt fiksert på vannoppgaven, og jeg strevde for å få henne til å følge med på land. Da jeg omsider fikk snudd henne avanserte hun framover, og dessuten hadde hun ikke helt fått med seg markering nummer to. Hun henta den første greit. På den andre kom hun litt for langt til høyre og jeg blåste stopp og venstre, så fant hun dummy.

Så var det siste runde - en drive på et område nært vannet. Her oppførte Carmen seg bra, var tyst og konsentrert. Da hun skulle søke kom hun ganske kjapt tilbake med to. Hun ble sendt ut en gang til og fant forholdsvis kjapt den tredje. Da jeg sendte henne ut for fjerde gang lette hun litt, stoppa opp, og tissa (!!).

Så, det ble en ny null, - den tredje i høst. I tillegg har vi et par tredjepremier og en annenpremie. Det er jo ikke annet å gjøre enn å ta nye tak, fortsette å trene. Og selvsagt prøve alt for å roe ned hunden og meg selv.




Jeg tok med Petra ut og bivånet den tredje og siste gruppa fra trygg avstand. Hun brydde seg ikke noe om hagleskuddene. Hun er jo lydsterk og forbinder dessuten ikke skudd med noe interessant. Det som i midler tid vekker hennes interesse er hunder som løper, så det prøvde jeg å unngå at hun fikk se.







Premieutdelingen viste at det ikke bare var Carmen som fikk en smultring. Av de 18 startende var det 10 stk som fikk 0, fire som fikk 3, to som fikk 2, og altså bare to førstepremier, den ene med HP.

Treningskompis Therese med Victor fikk sin tredje førstepremie og Victor ble altså jaktchampion i dag. Gratulerer så masse til en herlig ekvipasje! Tar med noen bilder av dem.

--

Etter en lang dag med først regn, og så sol, gikk ferden hjemover til middags- og overnattingsbesøk. Synes hundene oppførte seg bra, - de var jo kjempeslitne etter dagen begge to, og lå for det meste og sov.



 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar