søndag 31. juli 2011

30.07 WT i Hemsedal - 85 poeng











Så var dagen kommet for den årvisse Workingtesten. I år hadde vi fem poster. Fire av fem på gruppa vår meldte på i AK, og én i BK. Gruppa gikk samla fra post til post, og vi hadde god stemning underveis.

Post 5 - dirigering - 17 poeng
Her hadde vi Johnny og Karin som dommere.

Etter å ha koblet av gikk vi fot noen meter i skikkelig ulendt terreng, med diverse grener på kryss og tvers, og ”balanserte” oppå en liten forhøyning. Derfra skulle vi dirigere hunden gjennom det ulendte terrenget til en trestamme merket med merkebånd og få hunden til å søke. Vi fikk beskjed om at vi gjerne måtte fløyte både én og flere ganger, men at de la vekt på at hunden var ”i hånd” og adlød signalene.

Carmen løp ganske så rett mot trestammen, og jeg leste henne som hun hadde vitring og stoppa henne derfor ikke. Men, så fortsatte hun forbi, og jeg stoppet henne (litt sent, i følge dommerne!). Hun adlød fint på stoppen, lot seg kalle nærmere, til høyre og søkte og fant. Bra avlevering.

Post 1 - dobbelmarkering på land - 15 poeng
Her hadde vi Åse som dommer.

På denne posten ble det en liten misforståelse om Carmens klasse, slik at hun først fikk BK-oppgaven (en enkeltmarkering). Dermed gikk vi inn på posten igjen og gjennomførte AK-oppgaven.

Dette var en dobbeltmarkering, hvor den ene var til høyre ved/i en grøft bak noen store grantrær, og den andre var i halvhøy vegetasjon rett fram/til venstre. Hunden skulle hente den først kasta først. Hun brukte jo litt tid på å finne begge to, men holdt seg fint i området, og jeg grep ikke inn med noe dirigering. Hun avleverte den første fint, og tok en liten æresrunde på den andre.

Post 2 - dobbelmarkering over vann - 15 poeng
Her hadde vi Jon som dommer. Det ble kastet en markering over på andre siden av et lite sund. Så ble det kastet en markering over på øya. Vi kunne selv velge rekkefølge. Jeg valgte den sist kasta først.

Carmen var supereffektiv på den første; - rett ut på øya, umiddelbart funn og hjem. På den på fastlandet løp hun først rett forbi, men stoppa fint på fløyte, ble kalt litt nærmere og fikk funn. Super avlevering på denne også.

Post 3 - dobbelmarkering - én på vann og én på land - 18 poeng
Her hadde vi Trond som dommer

Først gikk det en markering på vann, så en på land, og vi kunne velge rekkefølge.

Jeg sendte Carmen på den på land først. Var litt spent siden denne falt i veldig høy vegetasjon. Hun skvatt utenom noen kvister som lå rett framfor oss, men hadde tydeligvis peiling på hvor den lå, og fikk funn med én gang. Bra avlevering.

På den på vann var hun raskt ut og hjem, men dessverre rista hun seg, og glapp dermed dummyen, som hun så tok opp og avleverte bra. Dessuten fomla jeg litt med å få på kobbelet her, så hun rakk å ta noen skritt i retning av dommeren.,

Post 4 - en markering og et retningsanvist søk - 20 poeng
Her hadde vi Rie som dommer.

Her hadde de markert et søksområde i hogstfeltet med merkebånd på noen trær, og det var lagt ut to dummyer i dette området. Det ble kasta en markering, og når den var hjemme, skulle vi sende hunden ut på et retningsanvist søk. Vi fikk beskjed om å holde hunden innenfor området.

Carmen markerte bra. Da hun ble sendt ut på søket løp hun rett på en dummy og kom lynraskt hjem. Begge avleveringene var helt suverene. Vi fikk skryt for at hun var så lynrask med å komme hjem etter funn.

Carmen var lydig, stadig og oppmerksom i dag. Og mellom postene slappa hun fullstendig av. Hun la seg ned og sov ved flere anledninger, og måtte nærmest vekkes når det var vår tur.

En skikkelig fin dag, med vakkert vær, og en super avslutning på uka! Hjemme på hytta sovna Carmen tungt, - hun flata helt ut på teppet sitt. Ikke så rart, - det har jo vært en voldsomt begivenhetsrik uke for henne. Men, hun har holdt uka gjennom. Deilig med en hund med så mye arbeidslyst og motor, at jeg ikke behøver å motivere henne opp.

Poengsummene fikk vi ikke vite før ved kveldens middag. Jeg hadde jo inntrykk av at det hadde gått veldig bra med Carmen, og var spent på poengsummen vår. Vi fikk altså 85 poeng og kom på tredje plass etter Lennart på første med 89 poeng og Tove på andre med 85 (hun hadde to 20poengere, og ble derfor rangert foran meg).

Veldig fornøyd med prinsessens innsats!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar