mandag 11. juli 2011

02.07 NLM Innledende runder






Det starta altså 13 lag i årets NLM, - og to av dem var fra Østfold. ”Team Winge Våpen” med Alf Roger Skjelfoss m/Svein (unghund), Øivind Veel m/Irma, Fredrik Martinsen m/Lea og Mette Fevang m/Fie. Så var det ”4 svarte” med Line Hovde m/Amba (unghund), Monida Nilsen m/Connie, Fridtjof Kielland m/Glowie og undertegnede m/Carmen.

Jeg kjente konkurransenervene i dag, og hadde ganske høy puls da vi gikk inn på den første posten. Jeg var ekstra nervøs siden Carmen hadde fått tildelt den vanskeligste oppgaven på dagens første post. Vi begynte altså på post 3, og tok videre 4, 1 og 2 før lunsj. Etter lunsj begynte vi på post 5, så 6 og til slutt 7 som var søksposten.

På alle postene, bortsett fra søksposten fikk først unghunden en markering. Når den var kommet hjem måtte unghunden kobles og gå vekk fra standplass, - altså for å unngå for mye stress for de yngste hundene - et veldig bra tiltak!

Post 3, gammelt hogstfelt hos dommer Svein - Carmen fikk 5 poeng
Hund nummer 2 fikk her en enkeltmarkering og nummer 3 en dobbeltmarkering. Dessverre knalla Glowie på unghunden sin markering, og måtte dermed kobles. Unghunden fikk 18 og Connie fikk 17 poeng.

Her fikk altså Carmen den vanskeligste oppgaven, oppgave 4, en dirigering og en markering. Det ble skutt og kasta en markering i nærheten av der markeringen for hund nr 3 hadde gått, på baksiden av noe stort buskas. Så fikk jeg beskjed om at Carmen skulle dirigeres i 90 graders vinkel, over at voldsomt kratt, og buskas, og dette uten skudd. Deretter skulle hun ta markeringen.

Jeg bekymra meg fra begynnelsen over dirigeringsoppgaven, og hodet mitt var helt ”der”. Dermed fulgte jeg ikke veldig godt med på markeringen, og tok heller ikke ”sjansen” på at Carmen skulle være så veldig opptatt av den. Dirigeringen gikk atskillig bedre enn forventa. Jeg klarte altså å få stoppa henne i hennes ønske om å dra mot venstre og markeringen, og klarte å få henne over krattet og i søk.

Markeringen viste seg å bli verre, siden jeg altså ikke hadde markert ordentlig. Jeg ødela definitivt for Carmen med blåsinga mi. Sukk. Kjente jeg hadde skikkelig høy puls og var nok mye hetere i hodet enn det Carmen var!! Vel, hun fant den til slutt.

Dette var altså dagens dårligste post for Carmen. Vi fikk beskjed om at dette var dagens vanskeligste firer-oppgave. Carmen fikk dårligst poengsum av samtlige 13 hunder på akkurat denne posten. Hovedsakelig grunnet uruinert og nervøs fører.

Det hadde nok også litt å si at det var dagens første post, og vi hadde liksom ikke helt kommet i gang med å fungere som et lag enda. Altså med tanke på å hjelpe hverandre å markere.

Post 4, avlang plen mellom bygning og skog, hos dommer Jon - Carmen fikk 20 poeng
På denne posten var det unghunden vår som knalla, - muligens litt het i toppen av erfaringen fra forrige post, når altså Glowie tok markeringen hennes.

Vi valgte å ha Glowie i bånd på denne posten, og på resten av dagens poster, untatt søksposten. Eieren vurderte henne som klar for å knalle, og da ville hun jo uansett fått null. Dermed var det bedre å ha henne i bånd, så hun ikke ødela for de andre på laget. Men, det medførte jo at det ble 0 på samtlige poster bortsett fra søksposten på Glowie.

Her hadde Carmen oppgave 3. Etter at unghunden hadde hatt en markering i skogkanten og Connie en dirigering mot husveggen, ble det skutt mot en åpening i skogen. Det gikk flott å sende Carmen ut, og hun stoppa superkjapt på mitt signal. Det var helt vittig, apropos tidligere dagers skriverier om dette med at hunden stopper uten å se deg. LHer stoppa hun så fort det var fysisk mulig for henne, noe som betydde at hun hadde hodet inn i buskaset, men så vred hun seg til siden så vi fikk øyekontakt. Og lot seg sende til venstre og kom fykende hjem. Full pott på Carmen, altså, på denne oppgaven!! Og Connie fikk 18 poeng.

Kun én av de andre 12 hundene fikk 20 på denne posten (en jaktchampion).

Post 1, buskas, hos dommer Morten - Carmen fikk 19 poeng
Her fikk altså Carmen oppgave 2, en enkeltmarkering, etter at unghunden først hadde fått en markering i en vanndam like til venstre. Siden Carmen ikke har noen ekstrem vannpasjon, ble hun ikke forstyrra av den forrige markeringen og løste oppgaven bortimot perfekt. Unghunden dikk 20 og Connie 12 poeng på denne posten.

Kun to av de andre 12 hundene fikk høyere poeng enn Carmen på denne oppgaven.

Post 2, høyt gress, hos dommer Pelle - Carmen fikk 18 poeng
Her fikk Carmen oppgave 2, en enkeltmarkering i høyt gress etter at unghunden først hadde fått en enkeltmarkering. Hun var nesten rett ut, markerte altså bra. Unghunden fikk 19 poeng og Connie fikk full pott; - 20 poeng på sin dobbeltmarkering på denne posten.

Her fikk 5 av de andre 12 hundene høyere poeng enn Carmen.

Post 5, på pistolbanen, hos dommer Morten - Carmen fikk 10 poeng
Etter lunsj starta vi på post 5.

Her fikk Carmen den vanskeligste oppgaven, oppgave 4, en dobbelmarkering på linje, med forstyrrende markering til hund nummer 3 mens hun var på vei hjem med den første. Jeg måtte jobbe litt for å få henne langt nok ut da hun skulle hente nummer 2, så det ble litt trekk for handlingen. Unghunden fikk 19 og Connie fikk 10 poeng på denne posten.

Her var Carmen omtrent midt på treet av de hundene som gjennomførte oppgaven.

Post 6 , walk up hos dommer Pelle - Carmen fikk 15 poeng
Etter at unghunden hadde fått sin markering - med 4 poeng, gikk vi fot over den store plenen.

Her hadde Carmen oppgave 3, en dobbeltmarkering på andre siden av plenen, - i skogkanten. Hun gikk flott fot over den store gressplassen. Jeg ble spurt om hvilken markering jeg ville hente først, og valgte den sist kasta. Den kom kjapt hjem. Så kokte det litt i hodet mitt og jeg hadde det for travelt med å sende ut på nummer 2. Dermed hadde hun feil retning og måtte dirigeres litt, men fant den ganske kjapt. Connie fikk 16 poeng på oppgaven.

Dobbeltmarkeringen var i utgangspunktet ikke en så veldig vanskelig oppgave; det var jeg som ødela for henne. Dermed var hun blant de 4 hundene som gjorde det dårligst på oppgaven.

Post 7, fritt søk hos dommer Karin - Carmen fikk 11 poeng
Dette var altså vår aller siste post, og jeg merka i hvert fall på Carmen at hun var veldig sliten.

Vi passa nøye på at alle hadde fått inn 2 hver (kravet for at laget skulle få poeng) før vi satte i gang med å sende alle ut. Dette var den eneste posten hvor det mangla litt på Carmens innsats. Hun tusla rundt og hadde liksom ikke mer å gi. Hun fant 3 dummyer, mens de andre voksne heldigvis fant flere. Til sammen fant vi 19 av de 25 som var lagt ut. Unghunden fikk 8 poeng her og de andre voksne hhv 17 og 16 poeng.

----

Spenningen var stor etter middagen da morgendagens finalister skulle offentliggjøres. Det var 6 lag som gikk til finalen. Laget vårt, 4 svarte, kom på 11. plass med 313 poeng, og var selvsagt ikke med i finalen.

Det andre Østfoldlaget leda etter dagens 7 poster - med 506 poeng foran to Oslo-lag; - ”Omegn” med 456 poeng og ”Oslo All Stars” med 452 poeng. På fjerde plass lå ”Now Cowshit” fra Gjøvik/Lillehammer med 403 poeng, på femte plass ”Samvirkelaget” fra Agder med 388 poeng og på sjette plass ”Plankekjøring” fra Møre med 387 poeng.

----
Noen tok seg en fest etter dagen, men mange lot fornuften og tanken på morgendagen seire og tok en tidlig kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar