lørdag 23. juli 2011

22.07 Samarbeid


Alle som driver med hundetrening opplever vel at en kan ha gode og mindre gode treninger. Innimellom kan det kjennes som treningen var helt bortkasta, andre ganger er det ”så der”, men så er det de treningene som gjør at en går smilende derfra. Vi hundeeiere er jammen lette å glede.

I dag hadde Carmen og jeg en kort, men fantastisk vellykket treningsøkt. Et helt vanlig skogsområde med blåbærris og glissen granskog. La ut to nærsøk og plasserte henne i midten. Så kasta jeg en kong i snor rett fram. Stilte meg så et stykke foran henne og ba henne nærsøke, hhv til høyre og venstre.

Deretter kjørte vi forskjellige varianter av dette. På slutten kasta jeg kongen ut foran henne, men altså bortenfor nærsøksområdet. Så sendte jeg henne rett ut og stoppa henne underveis. Herlig når hunden da virkelig bråstopper, setter seg og liksom sier ”bare fortell meg hva du vil jeg skal gjøre, så gjør jeg det”. Lille, fantastiske Carmen!!

Som en slags belønning fikk hun hente kongen etter å ha henta nærsøksdummyen. Det syntes hun var veldig gøy - johoooooo!

På slutten gikk vi ut på en myr (som jeg faktisk ikke har trent på før, selv om jeg har vært i området der mange ganger), og Carmen fikk trene dobbeltmarkeringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar