torsdag 31. mars 2011

31.03 Lp cup og VINTER


For skams skyld prøvde jeg å trene litt lydighet med Carmen før frokost på hotellet. Hm. Det gikk ikke særlig bra, så jeg hadde ikke de største forhåpninger da vi ankom Stikkaåsen rett fra to dager på hotell.

Og hvor var våren blitt av?? Det snødde både på Gardermoen og i Sarpsborg. 10 cm snø på Stikkaåsen - huff og huff!!

Vi nådde nye dybder poengmessig på denne cupen, - rett og slett fordi hun ikke kan dekk. Og dagens cup inneholdt tre øvelser med dekk; enkeltdekk, dekk fra holdt og avstandskommando. Og hun fikk altså 0 på alle tre.

Ellers ble det 8 i tannvisning og bare 6 på lineføring. 42/150 poeng.

Så, nå er planen klar - lille Himmelsprettkråka skal lære flat dekk. Og hvordan gjør vi det? Faktisk ved ikke å belønne hos henne i det hele tatt.

En sier jo gjerne det at godbiter virker dempende og leker det motsatte i fm belønning. Vel, de som har “funnet på” den sannheten der har neppe hatt labrador. Ikke snakk om at godbiter demper Carmen. Hun blir helt supergira av det, og blir alt annet enn rolig av den type belønning. Dermed passer godbiter veldig dårlig sammen med flat dekk. Og i hvert fall ikke å gå tilbake med jevne mellomrom og gi henne godbiter. Det er helt meningsløst.

Så, jeg har innført avstandsbelønning, og belønning også i form av noe annet enn godbiter. For eksempel når hun skal ut ber jeg henne dekke, og hjelper hodet hennes ned i flat dekk. Så tusler jeg rundt og over henne, kler på meg, finner fram det vi skal ha med oss osv. Og skryter veldig avdempet av henne, og forlanger at hun skal bli liggende med haka i gulvet. Og som belønning går vi ut.

Før hun får maten sin gjennomfører jeg samme regimet. Håpet er at hun etter hvert skal synes det er kjempefint å ligge i flat dekk, siden det gir konsekvenser som hun liker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar