søndag 6. mars 2011

06.03 Pent vær og fellestrening


På morgenen tikket det inn en melding - “Vi kan jo ikke sitte inne i sånt vær! Noen som vil være med og trene et par timer?” Ja, det ville vi jo selvsagt. Og det var det andre også som ville. Så, da møttes vi i dag igjen - på Stikkaåsen, i flott vinter/vårvær.

Carmen viste hvem hun var i dag - en unghund, som ikke er helt stabil i utførelsen av arbeidsoppgavene sine enda, men som jammen har lært en hel del.

Vi begynte med å sitte på stolsekken med en kopp kaffe og slappe av i det fantastiske “påske”været.

Så - over på fremmadsendinger. Vi utnytta en brøytekant som terrengskifte/hindring, og sendte hundene over denne og videre bort til neste brøytekant. Dette gikk fint. Vi begynte selvsagt først med kort avstand og lot dem få funn i den borteste brøytekanten.

Etter å ha etablert området lengst bort, la vi dummyer i bakkant av den nærmeste brøytekanten og fikk trent på stoppsignal, siden hundene hadde dragningen ut.

Deretter ble det dirigeringer med forstyrrelser. Carmen og jeg hadde et par diskusjoner der. Tydelig at det ble vanskeligere å slippe forstyrrelsen når dirigeringen ble litt vanskeligere enn det Carmen og jeg har trent på egen hånd.

Dessuten ble hun litt tøysete med grepet i dag. Hun henta en dummy med dårlig “stopping”, - altså at den var veldig slaskete. Og dermed ble hun tydeligvis såpass trigga i jaktfunksjonen sin, at det å komme tilbake til meg ble av mindre interesse. Veldig uvanlig til henne å være. Men, som sagt, hun er en ung hund.

Til slutt i dag trente vi trippelmarkeringer til to området, og hvor vi gikk stk ekvipasjer på linje. Sendte til annen hvert område - rett og slett en liten øvelse på jaktcup 3. Da fikk jeg, ikke overraskende, se at Carmen og jeg har trent mye dirigering, og lite markering i det siste. Hun spurte om hjelp der ute, men det fikk hun ikke. Så lette hun videre og fant dummyen.

En flott dag ute. Så var det bare å kjøre hjemover til radiosporten med Norges åttende gull i ski VM. En perfekt helg, må en vel si…!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar