mandag 7. mars 2011

07.03 Hjelpeinstruktør på grunnkurs 1


Så var jeg i gang igjen, med kurs nummer to i rekken som hjelpeinstruktør. Men, før jeg kom så langt tok jeg Carmen med på en liten treningsøkt på gangstiene på UMB.

Noen dager er det liksom ingenting som går som det skal i treningen, og det kan godt være etter dager hvor masse har funka suverent. I dag var en sånn dag.

Uten å gå ned i de minste detaljer, så kan jeg jo fortelle at prinsessen plutselig ikke så ut til å begripe stoppsignal i det hele tatt! Hun som har vært superflink, og har bråstoppa om så hun har lokalisert dummyen få cm unna.

Ellers kom det en løs hannlabrador bort til oss mens vi trente; - eieren var langt unna et sted og plystra på hunden. Den fremmede hunden var jo sikkert grei og snill han, men fryktelig irriterende når en holder på og trener. Han løp rundt og markerte “overalt” i treningsområdet vårt.

Og når Carmen skulle ut og hente dummy etterpå, ja da markerte hun et sted der han hadde gjort det!! Det må være lov å bruke skjellsordet “tispeskinnet” om sånt??

Vel, noe fikk vi jo til. Det jeg hadde som agenda var å forsterke at forstyrrelser IKKE skal hentes! Dette etter opplevelsene på trening i helga. Og akkurat DET fikk hun jo til.

En må bare akseptere at det går opp og ned i hundetrening. Særlig i unghundtrening.

Det bar altså videre til Grunnkurs på senteret. 7 hunder var det, to fra valpekurset - Rotweileren og Shibaen. I tillegg - en russisk mynde, en blandingshund (puddel/labrador), en Schäfer, en Portugisisk vannhund og en Lagotto.

Litt eldre enn de var på valpekurset og litt flere egne meninger. Vi trente ro, kontakt og innkalling.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar