torsdag 24. mars 2011

24.03 VÅR og Lp cup 5


Ingen tvil om at det er vår om dagen - ENDEILG! Over 10 grader på dagtid, og også varmegrader om natta.

Siden mandag har det smelta enormt med snø og is. Jeg har fulgt med laget med is på terrassene mine - det har krympa fra dag til dag. Også har jeg hjulpet til litt og, da - med å hakke det bort. Og Carmen har bidratt ved å skrape intenst med forbena og gnage løs isbiter.

Enkelte steder i hagen begynner så vidt noen gresstuster å titte opp under isen, men det er veldig mye blank is akkurat nå. En overgang, selvsagt, for det er jo på vei bort alt sammen.

Jeg passer godt på Carmen i hagen, så hun ikke løper ukontrollert av gårde og sklir og skader seg. Og hun skjønner åpenbart at det er glatt, for hun smyger seg mer rundt enn hun pleier.

I kveld var det lydighetscup, gitt! Den kom litt brått på - i betydning - lydighet har jeg jo knapt trent på månedsvis. Det kommer selvsagt av at jeg synes det er så fryktelig kjedelig! I tillegg til at det er en utfordring å klare å få frøkna ned på et håndterbart intensitetsnivå i en sånn trening - noe som er vanskelig for meg med lite LP-treningserfaring.

Enkeltdekk 0 poeng
Veldig kort sagt, så gikk det jo dårlig med poengene i dag. Hun ville absolutt ikke verken legge seg ordentlig eller bli liggende på dekken. Nå var det for så vidt mange hunder som ikke ville det i dag, siden det var rimelig vått på banen. Men, for Carmens del er det rett og slett at jeg ikke har klart å lære henne dette ordentlig. Tror eneste muligheten er å lære henne flat dekk. Nei, jeg tror ikke at det er spesielt enkelt å få til, men det går an å prøve. Det ble altså 0 på dekken.

Fri ved fot - 6,5 poeng
Så var det fri ved fot - det har jo pleid å gå så bra. Men, i dag var veslefrøkna ganske så fjern. Ville heller snuse i bakken, og sånt blir det jo ikke poeng av - 6,5 poeng.

Innkalling - 6,5 poeng
Innkalling har også pleid å være en veldig bra øvelse, men jammen klarte hun ikke sitt og bli, men reiste seg opp i stå. 6,5 poeng her også. Hm. Litt å trene på her også, altså.

Stå under marsj - 5,5 poeng
Så var det stå under mars. Her var det vel i grunn jeg som ble trukket, siden jeg var veldig tydelig i kommandoen. Men, hun tverrstoppa i alle fall. Og vi fikk 5,5 poeng. Kjempestrengt, syntes jeg, men det er vel bare sånn det ER på lydighet….

Hinderhopp - 7 poeng
Dagens overraskelse var hinderhopp. Det har vi virkelig ikke prøvd siden desember. Jeg har jo ikke noe ordentlig hinder, bare et gjerde rundt en lekeplass å øve på. Og det har vært skikkelig nedsnødd siden i fjor. MEN, lille Carmen satt og ble som en prinsesse og hoppa over hinderet og hoppa på plass, faktisk. 7 poeng fikk vi her, og vår beste øvelse i kveld.

76, 5 poeng totalt og på 13. Plass i klassen i dag.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar