mandag 14. mars 2011

14.03 Hjelpeinstruktør på grunnkurs 2

På vei ut med Carmen i dag traff vi på naboens to små sønner på 3 og 1 år. Carmen er jo dessverre litt redd for barn, eller har i hvert fall vært det. Men, i dag oppførte hun seg helt fantastisk. Siden hun hadde en fullstendig avslappa kroppsholdning da vi nærma oss barna slapp jeg henne bort til dem.

Hun begynte med å logre og ville undersøke spaden til treåringen. Så tok hun et par turer bort til ettåringen og gav ham to skikkelige slikk over hele ansiktet. Heldigvis er barna trygge og fine og finnes ikke redd hunder, så hele situasjonen ble veldig positiv.

Er ganske sikker på at det har vært en bra opplevelse for Carmen å få ha vært noen ganger hos en venninne med små barn og blitt spesiell kompis med hennes fireårige sønn. Et håp, altså, om at hun kan generalisere til at barn generelt er ok!

Dagens treningsøkt besto i å gå fot. Vi tok en tur på UMB-området, altså noe ukjent sammenligna med den vanlige turen i nærområdet. Og, som forventa, var det vanskeligere for henne å gå fot på ukjent sted. Intensiteten hennes var vesentlig høyere. Hun hadde mer tendens til både å gå for langt fram og til å snuse. En bra treningsøkt!

På kvelden var det grunnkurs igjen. Vi begynte med å sitte i ring inne på senteret og hundene fikk roe seg. Så en økt med gå pent i bånd og innkalling ute. Også å sitte pent hos eier mens vi gikk rundt og hilste på eierne.

Til slutt hadde vi et par neseøvelser inne. En hvor hundene fikk prøve å finne godbit i en hundeleke med åpninger. Så en søksøvelse i undervisningsrommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar