søndag 5. juli 2009

03-05.07.09 NLM


Carmen

Jennie som fikk 92 poeng på lørdag


Irma

Mor Lina og datter Lea


Lea som fikk 100 poeng på lørdag

10 år gamle Lina med pølseapport i caps

Connie i svevet med lekeand

Alf og Iver på pølseapport

Turid sender Kia



Så kom helgen da Carmen og jeg skulle være med som observatører på Norsk lagmesterskap i retrieverarbeid på Torpomoen i Hallingdal. Avdeling Østfold stilte to lag. Det var en varm og spennende opplevelse. Jeg satt på med en av deltagerne oppover, og vi hadde ikke air condition i bilen. Gradestokken viste både 35 og 36 varmegrader i skyggen! Det gikk likevel over all forventning bra. Vi gjorde ofte stopp ved vann, og Carmen svømte og vassa. Hadde også med masse vann i bilen og helte vann på henne de gangene vi stoppa og det ikke var noe å bade i. Dessuten våte håndklær i buret og veltesikker vannskål. Hun sov godt mesteparten av tiden.


I løpet av helgen fikk Carmen være delvis i bur på rommet (hvor det heldigvis var air condition), hun fikk være ute i inngjerdingen sin når vi satt og slappa av på kveldene og hun fikk selvsagt mange små turer med lina si på slep. Dessuten fikk hun skuddtrening siden postene på konkurransen ikke var så langt unna. Hun sov godt natta gjennom i buret sitt, mett av inntrykk. Hun har blitt veldig trygg både på fremmede mennesker og fremmede hunder, samtidig som hun ikke er bardus, men litt forsiktig. Helt ideell oppførsel, synes jeg.

Konkurransen - det var 6 poster på lørdag, en søkspost og resten markeringer og dirrigeringer. I tillegg var det en ”moro” post hvor det skulle hentes tennisball, rått egg, pølse og lekand. Finalen på søndag bestod av en Drive og en ”Walk up” uten at ekvipasjene gikk framover. Lagene bestod av én unghund og tre voksne. Dessverre hadde førstelaget vårt veldig uflaks med en tispe som fikk løpetid, slik at en av de andre på laget måtte ta med seg begge sine hunder. Som om ikke det var nok, hadde en av de andre deltagerne dødsfall i familien og måtte reise hjem fredag kveld. Hunden hans ble igjen. Dermed måtte Øyvind føre begge sine hunder i tillegg til Fredrik sin - 3 hunder altså! Det gikk over all forventning og laget kom på fjerdeplass etter finalen på søndag.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar