tirsdag 28. juli 2009

28.07 Ny skogtur




Dagens lille skogtur starta i strålende vær og ble avslutta i det det begynte å tordne og regne. Litt ustabilt vær om dagen, altså. Skogtur med Carmen betyr at jeg står mye stille og hun løper rundt. Jeg prøver å ofte gå i motsatt retning av henne eller få henne til å gå bak eller på siden, så jeg blir den som leder vei.

På vei hjem fra skogen gikk vi langs veien. Da hadde jeg henne i kobbel i tillegg til at hun hadde lina si på slep. Akkurat det går greit nå, det er sjelden hun vil bite i båndet sitt. Men, det er jo ikke alltid lett å gå pent i bånd. Vi holder vel på med noe som er starten til en slags jaktfot. Og for oss som har prøvd begge deler; - både lydighet og jakt, så er det ingen tvil. Jaktfot er MYE vanskeligere enn lydighetsfot. Hunden skal jo helst gå ganske så tett inntil venstre kne, men UTEN å stirre opp, tvert imot se forover og utover. Og fortsatt gå helt inntil venstre kne.
Ja, vi er altså langt fra der. Foreløpig prøver jeg bare å skille på at i bånd må hun gå veldig nært meg, og ikke snuse og sprette rundt. Løs kan hun ha større radius.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar