søndag 29. juni 2014

26.06 Fokus på styring



Planen for ettermiddagen var sykkeltur med begge hundene før den avtalte unghundtreningen med Petra. Men, før jeg rakk å komme ut av bilen på P-plassen ved sykkelløypa, kom DET regnværet! Andre steder hadde det både snødd og hagla og i Oslo hadde det vært helt kaos. Men, på Ås var det altså bare regn.

Jeg ble rett og slett sittende en stund i bilen og cg vente ut været. Så ble det kun tid til en tur med Carmen. Petra fikk klare seg med jakttreningen.

Og jakttreningen i dag var med fokus på dirigering - nærmere bestemt å lære hunden å skille på ut og sidedirigering. Men, først begynte vi med en økt med fot og sitt og bli.

Vi bygde opp øvelsen ved først å la de hente gjentatte ganger ut. Så la de hente gjentatte ganger til siden. For så til slutt å sette det sammen, sånn at vi kasta både ut og til siden. Så skulle altså VI bestemme hvor hunden skulle hente. De fikk hele tiden hente den først kasta.

Altså, med hunden sittende front mot oss var det fra før kasta bak hunden. Så ble det kasta til siden for hunden, men hunden ble sendt ut/back. Så fikk hunden sitte fot mens vi kasta back, snu seg så den satt med ryggen mot dummyen, og ble sendt til siden, osv.

Begge ungdommene klarte seg veldig bra, og vi gjentok hele øvelsen på et nytt sted.

Veldig fornøyd med at denne øvelsen gikk så bra.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar