lørdag 21. juni 2014

21.06 Trening med liten og stor












Supert at det går an å samle folk til trening selv om det er sommer. I dag var vi fem ekvipasjer på den enorme myra i nærheten. Trykka oss sammen og klarte oss med tre biler, så vi fikk plass på den bittelille parkeringsplassen der borte.

Oppsummert kan vi vel si at det ble vanskelig for noen og en hver i dag, men det må jo sånne treninger til også.

Vi gikk rundt langs myrkanten og la ut fire områder. Så stilte vi oss i midten, hadde en kaster som kasta doble og enkeltmarkeringer. Noen hunder fikk hente markeringer og andre dirigeringer.

Markeringene var vanskelig å se for hundene. Og på dirigeringene forsvant de litt i vegetasjonen for oss.

Carmen hadde noen fine markeringer. På dirigeringene, tror jeg hun redda seg på at hun huska en god del av stedene. Ikke styrbar nok, den lille svarte!

Ellers fikk jeg noen nyttige tips om føring; - jeg presterte å sende Carmen når hun kikka i helt feil retning. Dessuten peke sånn at hun ikke så det så godt. Veldig bra at treningskompisene kan si fra!

For øvrig var det interessant å observere så kul Carmen var selv om det var både gress og lyng rundt henne. Ingen hysterisk gress-spising som hun drev med på jaktprøva forrige helg. Og om hun la seg ned., ble hun rolig liggende. Ingen orming og rulling. Hm. Det er vel mitt prøvestress, da - som får henne til å spise gress også…!

Ikke lett å føre disse følsomme dyra, det er helt klart….

 


Hjemme igjen var det tid for å gå ut med lille Petra. Jeg la veien til et område i nærheten hvor de i fjor fjerna vegetasjon og jevna ut grunnen. Dessverre, må jeg si, for der var det tidligere et kjempefint og variert treningsområde.

Turen i dag avslørte det jeg hadde mistanke om. De har tydeligvis enten brukt avfall som fyllmasse, eller gravd opp gammelt avfall i utjevningsjobben. I hvert fall var det diverse glasskår, potteskår, armeringsjern, hardplasbiter, trematerialer med spiker osv. Huff! Ubrukelig og farlig å sende noen hund ut i.

Jeg snek meg langs kanten med Petra, men endte opp med å gå så langt bort at vi hadde passert området hvor de har gravd. Veldig høy vegetasjon, så jeg kunne ikke kaste så langt. Men, stod i jordekanten og kasta noen meter ut i det 1,5 m høye gress/buskaset. Bra trening for Petra å måtte lete med nesa innimellom busker og gress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar