søndag 8. juni 2014

07.06 Forberedelser på en kjempemyr












Fire hunder i trening på kjempemyra - forberedelse til helgens WT. Dette er jo et område vi har trent mye på tidligere, men ikke de siste par åra. Vi oppdaga nemlig flere jordvepsbol da vi var her sist, så da forsvant liksom motivasjonen.

MEN, myra er jo kjempediger, så det var i grunn bare å gå inn fra en annen kant enn vi har pleid å gjøre før.

Vi hadde med oss to unghunder, en åpen klasse hund og en elitehund. Både Carmen og Petra var altså med. De som ikke var i arbeid fikk ligge oppbundet og se på. Og det takla de fint.

Vi begynte med enkeltmarkeringer for de unge - ut på myra. Petra hadde noen bra markeringer, og noen hvor hun surra seg helt bort. Hun er altså ikke så god på dette med markeringer foreløpig. Og opptakene var også av varierende kvalitet. Men, øvelse gjør vel mester der også.

Så var det åpen klasse hunden sin tur. Enkelt- og dobbeltmarkeringer.

Deretter en liten walk up med åpen og elite hunden. Vi vet jo de får det på mandagens WT.

Så var det ungdommenes tur til å hente markeringer i skogen. Ikke så lett å vurdere dybde, synes Petra. Hun har en tendens til å løpe litt for kort.

Yr hadde meldt strålende solskinn denne dagen, men like før vi starta bøtta det ned. Og tordna og lyna. Så klara det litt opp. Og, jammen, da vi var i slutten av treninga begynte det å regne igjen.

Petra ville gjerne forberede seg litt til morgendagens utstilling også, så på vei tilbake etter trening kasta hun seg uti et skikkelig myrhøl og kom opp igjen med farge som en brun labrador.

Kanskje var hun ikke helt fornøyd med å begrense seg til spa-behandling av hud og pels. Så, hun lokaliserte en smal grøft med svømmedypt vann. Det var så smalt at det akkurat så vidt var plass til henne. Så, der svømte hun fornøyd mens vi andre gikk ved siden av. Og da hun kom opp igjen var all myrgørra borte. En kjapp skylling i dusjen hjemme var alt som skulle til for at hun igjen er forvandlet til en gul labrador. Så, nå er vi forberedt - både på utstilling og Working-test.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar