lørdag 7. juni 2014

05.06 Elitegjengen på myra



 

Fem stykker som møttes til siste fellestrening før den store konkurransen til helgen. Hvor nesten alle i gjengen skal delta. Vi var ved et tjern på en myr, hvor vi har vært før.

Kveldens opplegg var nøye gjennomtenkt og godt planlagt. Utgangspunktet var at vi skulle ha en trening hvor hundene lyktes, og hvor både de tobente og de firbente ble glade av å trene.

Dermed begynte vi på land og innarbeida en linje for hver hund. Først fikk den et kast ikke så langt unna. Så et kast til lenger unna - og på linje - ift en dirigering som var lagt ut på forhånd lengst ut.

Hunden skulle altså holde seg på samme linje på alle tre oppgavene.

Da alle hadde vært gjennom denne “land-delen” flytta vi oss bort til vannet.

Der ble det på samme måte - først et kast i vannkanten på andre siden. Så et kast opp på land. Og til slutt en dirigering som var i fortsettelsen til linja til de to første.

Carmen var som vanlig god på å markere. Og hun var ikke så verst på rette linjer. I hvert fall har hun blitt MYE bedre på å gå rett uti vann enn hva hun har vært.

På slutten satte jeg Carmen i bilen. Så fikk Petra komme ut og jeg trente fot med henne på avstand fra de andre. Hun fikk også noen markeringer med 500 grams dummy.

Og til slutt fikk Petra mingle litt med de andre hundene, på vei tilbake fra treningsområdet, og utenfor bilene. Lille Petra klarer seg jo vandlig bra i sånne settinger. Ikke er hun redd og heller ikke pågående ift de andre hundene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar