søndag 8. juni 2014

06.06 På leting etter nytt område - igjen








Ja, fredag for en uke siden hadde jeg jo en ganske ørkesløs ettermiddag/kveld, med to-tre timers bilkjøring rundt og lette etter områder. MEN, det var ikke helt bortkasta, for jeg fikk faktisk laget meg en plan for senere bruk.

Og i dag passa det bra etter sykkelturen og ta en rekognosering i området jeg fant for en uke siden….

Carmen fikk vente i bilen mens Petra og jeg fikk oss et par timers tur - hovedsakelig langs jordekanten på et fantastisk fint jorde jeg har funnet. Digert og full av øyer og terrengskifter. Her blir det superfint når kornet er slått og hvis de ikke høstpløyer. Så var det å tørre å spørre bonden om lov, da… Vel, jeg får bare psyke meg opp til høsten.

I nærheten av dette jordet ligger også et smalt og langt vann. Ca 500 meter langt og fra 20-50 meter bredt.

Petra og jeg begynte med å gå på noen fine grusveier som tydeligvis er en del av skiløypenettet om vinteren. Vi traff en og annen turgåer på vår ferd. Petra fikk gå fot og litt pent i bånd.

Så kom vi altså fram til jordekanten, og rekognoserte videre for å finne vannet. Det var noen som hadde slått opp telt på andre siden og som også fiska. Så, det ble med titten for Petra og meg, selv om hun nok hadde satt stor pris på et forfriskende bad.


..



Hjemme igjen lagde jeg for første gang et “hjemmebrygg” som skal funke som et anti-innsekt-middel. Frykter nemlig at den beryktede Tuneflua skal slå til på Kalnes på mandag. MEN, i følge folk som har uttalt seg på FB, hjelper det ikke noe på knott. Flått, derimot skal det være effektivt mot.

1 liter vann kokes opp med en sitron i skiver, noen fedd hvitløk i skiver og en kvast Rosmarin. Og dette “velduftende” vannet skal man altså spraye på hunden og på seg selv.

Får vel ta det med og prøve. Er ikke så redd for fåtten, der er Bayvanticen jeg bruker ganske så effektiv. Og OM det virker på knott får vi jo se. Jeg har alltids litt “ordentlig” kjemi i beredskap.

Nemlig håndholdt anti-innsekt-maskin fra Felleskjøpet. Som går på gasspatroner og varmer opp en “pute” med noe som lukter vondt for stikkende kryp.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar