torsdag 19. juni 2014

16.06 Øyelysing og feltsøk



Tid for øyelysing av Petra i dag. De var ganske så forsinka på klinikken, så vi fikk rikelig med tid til å sitte og vente. Helt greit for Petra, for da fikk hun trent ro og passivitet i litt uvante omgivelser.

Og øynene hennes - ja, de er helt uten anmerkninger, heldigvis!

Hjemme igjen drøyde jeg til utpå kvelden med å gå ut med henne, sånn at hun kunne regulere lyset normalt igjen (etter å ha fått øyedråper i fm øyelysningen).

Det gikk plutselig opp for meg at morgendagens jaktcup-øvelse er feltsøk. Oj! Den eneste erfaringen Petra har hatt med feltsøk er en økt på kurset i mars og på ett av momentene på funksjonsbeskrivningen for et par uker siden i Sverige. Kanskje på tide å trene det…..

Som vanlig fikk vi en økt med fot både til og fra skogen. Transportetappen tar litt tid, når lille Petra har høye forventninger. For, da må vi ta det i desto saktere tempo på vei til skogen.

Jeg hadde flaks med vinden, sånn at det ble sidevind nettopp i det skogsområdet jeg hadde sett meg ut. Petra fikk sitte bundet og se på at jeg gikk rundt i feltet og la ut dummyer. Prøvde å tråkke godt rundt omkring, sånn at hun ikke skulle kunne følge sporene mine. Så var det å sende henne opp mot vind og håpe at hun kunne søke seg utover.

Vel, det ble vel ikke helt “røddig” søk utover, men hun lette godt og fant i tur og orden de tre jeg hadde lagt ut.

Jeg gjentok det en gang, denne gangen med Petra bundet litt lenger unna, så hun ikke så hva jeg holdt på med.

Fot og et par markeringer ble det på vei ut av skogen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar