torsdag 26. april 2012

23.04 Mandagsbanden











Gjengen tok en tur til Lier i dag - i et herlig skogsområde med tjern og myr. Vi la opp litt forskjellige oppgaver.

Jeg hadde lyst til å teste ut dette med søksoppgave etter det jeg har lært den siste uka. Vi begynte med å tråkke gjennom en liten skogsteig, slik at hundene ikke skulle klare å gå spor til de stedene vi la ut. Så gjemte vi for hverandre - fire kamuflasjefargede dummyer.

Da det ble Carmens tur gikk jeg sammen med henne og søkte gjennom området bit for bit. Hun ville gjerne springe av gårde, så jeg måtte jobbe med å holde henne nært meg. Skrøt masse av henne når hun søkte nøye og utreda. Og så fant vi altså alle fire - MEN, det var ikke det viktigste. Det viktigste var å få henne til å søke ordentlig, og gi henne ros for det.

Selvsagt måtte vi prøve oss på noen vannapporter, det har jo ikke akkurat blitt mye av det så langt i år. Det hadde blitt kasta ut på en liten øy i tjernet - tett bevokst med siv. Jeg måtte ha et par forsøk på å sende ut Carmen, før jeg var fornøyd med at hun gikk rett. Men, den lille lure hunden snudde likevel i den retningen hun ville, da hun hadde kommet seg ut i vannet. Hun hadde nemlig tydeligvis sikta seg ut en ”vei” hvor hun slapp å svømme så mye. Det er ganske fantastisk så gode de er på å lese terreng på avstand.

Nå skal det sies at det å gå i den retningen jeg peker helt klart er noe vi trenger å jobbe med helt generelt, og ikke bare på vann.

Så hadde vi en enkeltmarkering i tett buskas. Dvs jeg fikk gjentatt det en gang med Carmen siden hun strengt tatt knalla et brøkdel av et sekund før jeg sa kommandoen. Ja, det er utfordringen med ikke å ha noe håndtegn. Holder fast på at jeg ikke vil ha det på direkte markeringer, men tenker at jeg nok trenger å utvikle mer av et ritual som forteller henne at det er greit å løpe.

Helt til slutt tok vi en dobbeltmarkering med vilt - måke og due. Carmen markerte helt suverent og trengte ingen hjelp for å lokalisere begge to.

Fornøyd med kveldens trening, samtidig som det helt klart utpeker seg temaer å jobbe med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar