fredag 20. april 2012

18.04 Generalprøve


Gjengen som skal til Danmark på jaktprøve samla oss til en generalprøve på Bogstad i dag.

Været viste seg ikke akkurat fra sin beste side, og jammen var jeg glad jeg hadde med sekken til Carmen. Så kunne hun få krølle seg sammen og få igjen varmen mellom ”slaga”.

Vi gjennomførte et opplegg med to hunder fram ”til prøve” ad gangen. Carmen var i par med Spike.

Vi starta med en enkeltmarkering, - den lokaliserte Carmen ganske kjapt. Deretter fulgte en dirigeringsøvelse som var helt skjult, og også uten skudd. Fuglen lå på andre siden av en liten vik - hunden måtte altså svømme over. Dette viste seg å være litt vanskelig for flere - de hadde ikke så lyst til å gå i vannet.

Jeg forventa at Carmen også skulle være litt tvilende til å gå ut i vannet, men nei, da! Hun lot seg dirigere rett ut i den gjørmete vannvegetasjonen og videre ut i vannet. Bare en liten antydning til nøling på bredden, også la hun på svøm - i en litt feil retning. Jeg fikk ”snudd” henne der ute på vannet, og dirigerte henne til venstre inn på bredden. Må innrømme at jeg lurer litt på om vi hadde flaks. Eller om hun virkelig er så retningslydig at hun adlyder ”venstre” mens hun svømmer. Det så i hvert fall veldig elegant ut! Og på land lokaliserte hun viltet uten min hjelp. Hun tok en litt annen vei hjem.

Deretter fulgte en dobbeltmarkering. Jeg bestemte at hun skulle ta den først kasta først, men ble etterpå minnet på at i Danmark er det vanlig å få velge rekkefølge på apportene selv. Selvsagt brukte jeg ikke fløyta - hun fikk klare markeringene på egen hånd.

Til slutt var det felt på hogstfelt med kaniner, duer, sortender og vanlige ender. Carmen klarte seg vel rimelig greit, men hun har jo altfor mye spring i bena, så det gjelder å komme i gang med den type søkstrening som vi lærte i helgen.

Ellers er det det å si at viltbehandlingen hennes i dag var suveren. Mykt og fint grep, fine avleveringer, mindre stress og mer respekt, kanskje, enn jeg har sett i det siste. Noe viktig skjedde med relasjonen vår i helgen, det er helt klart.

Har en god følelse innfor de kommende prøvene i Danmark. Den lille hunden min KAN jo en hel del - godt grunntrent, i følge Birgitta. Og når relasjonen kommer på plass, så er det altså masse vi får til i fellesskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar