torsdag 5. april 2012

01.04 Fellestrening i Østfold
















Greit å bo på Ås, og ha mulighet ti å dra både nordover og sørover på trening. I dag ble det sørover.

Vi starta med litt jaktlydighet på jordet, før vi gikk i gang med dagens første oppgave - hente tennisballer ved gjerdestolper. Hundene hadde altså ikke sett at de ble lagt ut. Jeg sendte Carmen på to ”oppdrag”, og unnlot å være streng med henne, med tanke på gårsdagen. Hun gikk litt skjevt på den første utsendingen og hentet derfor ved feil stolpe. På den andre løp hun så rett på at jeg ikke rakk å stoppe henne og sette henne i nærsøk. Men, som sagt - disse småfelene fikk passere akkurat i dag.

Så tok vi en pause fra den bitende vinden og fikk jammen servert nystekte vafler ute! Tusen takk til Kari som stilte både med fint terreng, utlagte oppgaver OG altså vafler!

Etter pausa begav vi oss ut i kubeitet, og hadde med oss egen kaster (takk til Marita!) som stod på andre siden av ”dalen” og kasta markeringer.

Opplegget var at det ble kasta en ny markering til hund nummer 2 når hund nummer 1 var på vei hjem. Ganske kjapt fikk jeg erfare at Carmen nok en gang mista fokus og gikk i gang med å spise dritt. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg IKKE skulle bli sint på henne, så jeg gikk bare stille og rolig ut i området og hjalp henne med å finne markeringen.

Så gjorde vi det rett og slett enklere for henne. Hun fikk løpe ut UTEN møtesituasjon med en annen hund, og da gikk det så meget bedre med én gang.

Helt til slutt fikk jeg hjelp av treningskompisene til å legge opp en litt vanskeligere apport for Carmen - med en enkel form for møtesituasjon - noe hun klarte fint uten å miste fokus.

Veldig bra å ha gode treningskompiser som gidder å ta tak i andres problemer og hjelpe til med problemløsning - takk skal dere ha!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar