fredag 20. april 2012

19.04 NLM-laget



Tid for trening med laget - i dag møttes vi i et spennende terreng med kupert eng/vegetasjon og en bekk med en kanal. Mulighet for vanntrening, altså.

Først en liten ”testrunde” med markeringer ute i den kuperte enga - det viste seg ble altfor vanskelig for hundene å markere, så vi skifta retning. Sendte altså hundene fra enga og mot et referansepunkt i overgangen eng/jorde. Dette var et par hauger og en gjerdestolpe. Dvs før vi gjorde det kasta vi noen over kanalen, som fikk ligge og vente litt.

I testrunden gikk det ikke noe bra med Carmen, men du verden så bra det gikk når vi fikk et referansepunkt å forholde oss til. Vi stod for øvrig like ved den nevnte kanalen da markeringene ble kasta.

Og etter to runder med markeringer var det tid for å sende hundene over kanalen (med ganske kaldt vann). Carmen lot seg greit sende over etter et par kommandoer, og kom samme vei tilbake. MEN, så gikk vi lenger unna, og da tok den lille kråka landeveien hjem - selv om det betydde at hun måtte løpe en ganske lang runde rundt. Og jeg stod rett og slett for langt unna, og terrenget var for ulendt til å løpe i - så jeg fikk ikke korrigert det.

Videre bevega vi oss ut på jordet og skulle sende hundene på skjulte, hvor de måtte løpe over det tidligere markeringsområdet. Da var jeg veldig fornøyd med dirigeringen av Carmen. Hun sakka nemlig farta og viste interesse for nedslagsfeltet fra forrige runde, men et kraftig ”nei”, med påfølgende ”ut” gjorde susen, og hun lokaliserte greit apporten.

Tid for en liten kaffepause i regnet. Og fikk tørka frøkna og lagt henne i posen sin, noe hun syntes var helt greit.

Så la vi ut to nye områder, det ene oppe ved et jakttårn, og ett som var enda lenger ut ift det nevnte tidligere markeringsområdet. Vi stod altså på linje og skifta på å sende forover og bakover. Det gikk veldig greit å sende Carmen begge veier.

Lurte litt på oppgaven ved jakttårnet. Hun hadde bare delvis fra en slumre-posisjon i sekken sin observert at det ble lagt ut noe der. Og jeg lot henne løse oppgaven fritt på første utsending. Bare sendte henne rett fram og hun lokaliserte apporten. På den neste blåste jeg stopp (tipper hun var 80 meter unna eller noe sånt). Hun stoppa finfint, og det var jeg veldig fornøyd med. Hun hadde jo da allerede vært der én gang og var utmerket godt klar over at det var apporter der ute. Nærsøk og funn.

Rundt halv ni var vi alle fornøyd med dagens økt, og tok kvelden. En veldig fin trening, hvor hundene lyktes med til dels vanskelige oppgaver, fordi de ble lagt opp på en riktig måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar