fredag 13. april 2012

12.04 NLM-trening






Det øverste bildet idag er det Ann Kristin som har tatt av Carmen.
Dermed var laget vårt i gang med treningen fram mot Norsk LagMesterskap i retrieverarbeid. Om drøye to måneder skal hele retriever-Norge konkurrere; - avdeling mot avdeling. Det gjelder å forsvare Østfolds ære, altså…!

Laget består av Labradorer og Flatter, samt at vi har noen reserver. Vi har satt opp treningsplan fram mot sommeren, og fordelt ansvaret. Som lagleder var det jeg som var først ut med å ha treningsansvar.

Siden det etter hvert er veldig mange pløyde jorder her på Ås, falt valget av treningsområde på et hogstfelt i dag. Veldig praktisk å kjenne fler som eier både skog og jorder her på Ås. Og dagens grunneier var jo også med ut og både trente og kasta. Takk for lånet av terreng, Mona!

Vi begynte med å kaste enkeltmarkeringer i det ganske så vanskelige terrenget - et kuppert hogstfelt. Det er vanskelig for hundene å løpe rett fram, siden de stadig må svinge av for store kvisthauger. Dermed blir det vanskelig å holde retningen. Dessuten antar jeg at terrenget i enda større grad enn på et jorde stadig skifter utseende etter som hunden kommer nærmere og nærmere apporten.

Vi økte avstanden etter hvert. Carmen hadde dessverre noen episoder med å spise dritt i dag også. Det positive var likevel at jeg fikk avbrutt henne. Kunne snakke hardt til henne på avstand, kommandere apport og hun slutta og spise og fortsatte å søke etter apporten.

Vi trente også nærsøk i kvisthaug. Det var jo ikke til å motstå med alle de fantastiske kvisthaugene rundt omkring! Der tilpassa vi øvelsen til ekvipasjen. For Carmens del sendte jeg henne mot haugen, stoppa og nærsøk. Så var det en av treningskompisene som kasta forstyrrelser på utsiden av kvisthaugen. Carmen fikk lov å markere dem, og så fikk hun beskjed om fortsatt nærsøk. Fungerte kjempefint!

En super treningskveld. Tenker at vi skal få mange fine treninger sammen i tiden fram til konkurransen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar