torsdag 5. april 2012

05.04 Ny dag med påsketrening

















Riktignok er noen av treningskompisene av gårde på påskeferie, men heldigvis er noen igjen hjemme, så det går an å få til fellestrening.

Det var faktisk snø i lufta da vi møttes i dag. Vi begynte med litt jaktlydighet i skogen. Og så var temaet dobbeltmarkering på linje - fortsatt i skogen. Jeg begynte med å stå ytterst og kaste for de andre.

Vet ikke om det var det å stå og vente mens de andre hundene kom spurtende ut, eller hva det var, men Carmen ble veldig på av ventinga. Hun var tyst, men utrolig intens.

Akkurat selve markeringsoppgavene klarte hun suverent - både å hente den nærmeste på linje først og det å bli dirigert til den ytterste når det var smal vinkel mellom de to. MEN, hun var litt urolig ved fot og tok noen skritt i fm utsendingen. Vet jo at dette er noe jeg må trene på, og var litt irritert på meg selv som hadde det for ”travelt” med å sende henne ut.

Neste post på programmet var feltsøk i hogstfelt med vilt. Jeg var litt spent, med tanke på at nettopp dette gikk ganske dårlig på lørdag. I dag var i midler tid prinsessen sitt gode gamle jeg, - og brød seg ikke verken om elgdritt eller annet avfall som lå ute i feltet. Hun var bare på jobb og lette etter vilt.

Etter første runde la vi ut på nytt - på de samme stedene. Men, vi flytta utsendingsplassen til motsatt side av feltet. Det som var interessant var at dette var mye vanskeligere for hundene i runde nummer to, - selv om de da hadde motvind, mot medvind i første runde! Vi lurte veldig på hvorfor det - kanskje var de rett og slett slitne??

Det ble altså ingen sykkeltur på Carmen i dag - måtte prioritere hus og hage i tillegg til apporteringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar