fredag 28. oktober 2011

26.10 Hudløs!


Carmen har vært på kontroll og stingene er fjernet.

Dessverre har det gått som fryktet - det ytterste hudlaget på tredeputen har falt av - et område omtrent så stort som en tommelfingernegl er hudløs. Huden har rett og slett løsnet langt sørkanten og rundt i overgangen mellom tredepute og vanlig hud. Så det blir fortsatt bandasje, og ro. Dessuten grønnsåpevann og en svindyr krem ved navn Aloe Propolis.

I den videre behandlingen er det viktig at såret holdes fuktlig med denne kremen, som altså skal virke positivt på helingen og dannelsen av ny hud. Og for å klare å holde fuktigheten på plass er det en fordel å bandasjere. For tærne rundt og med tanke på hudirritasjon er det IKKE en fordel med en tett bandasje.

Også skal hun selvsagt ikke slikke på såret. Hun lar jo foten være i fred, har jeg sett. Hvis foten er ordentlig bandasjert, faller heller ikke bandasjen av ved et ”ulykkestilfelle”.

En liten gåte, altså, dette. Tror løsningen må bli å ha en ordentlig og tights bandasje på foten i løpet av dagen, når hun skal flere ganger ut. Også prøve å sette på henne en meget forenkla variant, med bare gasbind med masse krem og et par runder med selvheftende bandasje bare for å holde gasbindet på plass, når hun altså skal ligge i ro inne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar