søndag 9. oktober 2011

09.10 Trening med to hunder







Siden Yr meldte skybrudd fra litt etter lunsj tok vi en treningsøkt på formiddagen i dag. Det bar ned på jordet med sekken lasta med kamera, kanindummy og vanlige dummyer. Artig opplevelse å gå fot med to hunder, både i kobbel og løs. Det gikk fint, men var selvsagt en ny erfaring både for Carmen og Humla. Det som var rarest for dem var nok å gå fot ved siden av hverandre, altså at ikke begge kunne gå nærmest meg. Carmen klarte dårlig å gå lengst vekk, så det ble til at jeg gikk med Carmen nærmest og Humla på ”utsiden”.

På jordet fikk først frøknene løpe litt løs og leke med hverandre. Noe ingen av dem sa nei takk til. Jeg kalte dem inn med jevne mellomrom til en liten pølsegodbit.

Så var det alvor. Vi gikk fot til tre forskjellige områder hvor jeg la igjen fire dummyer på hvert sted. Så gikk vi fot mellom områdene og den ene ble sendt på dirigering, mens den andre fikk sitt og bli. I begynnelsen satte jeg på kobbel på ventehunden for sikker hets skyld.

Vi gikk videre til neste område hvor neste hund fikk hente, og sånn fortsatte vi runde for runde til alt var kommet inn. Masse brutte forventninger, selvsagt, siden de ikke visste hvem av dem som skulle få hente. Stort sett gikk det veldig fint, og de oppførte seg bra. Det som var vanskeligst var når en hund var på vei hjem og i ferd med å komme fram. Da var det litt tøft for ventehunden, særlig Carmen, å bli sittende fint.

Klart det ble et element av konkurranse i dette, noe jeg så tydeligst på Carmen. Hun hadde en avlevering da hun tok en demonstrativ æresrunde rundt Humla - ”se hva jeg har!”……

Mot slutten fikk de begge prøve seg på å hente den tunge kanindummyen. Der feila jeg mot treningsregelen om å gi seg når det går bra. De klarte det jo så godt begge to, på første forsøket. Så skulle jeg prøve en gang til, da, og da tøysa de litt begge to.

For å få en bra avslutning på det hele tok jeg en runde med en markering til Humla og en dirigering på Carmen, og dette ble det ikke noe tøys med.

Fot hjem igjen og nok en gang fornøyde og slitne hunder i sengene sine.

Det har vært kjempegøy å ha to jakthunder, og få oppleve både å konkurrere med to og å trene med to. Ser virkelig fram til den dagen Carmen blir voksen nok til å få hund nummer to i hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar