fredag 28. oktober 2011

24.10 Været?


Ja, med Carmen sykmeldt blir det jo ikke så mye hundetrening å blogge om nå for tiden.

Jeg fant ut at det var litt moro å gå inn på Yr.no og se på ”været som var”. Her vises diagram over været, f. eks. på Ås for ett år tilbake i tid.

Ingen bombe at gjennomsnittstemperaturen var lavere enn normalt fra oktober til januar sist vinter. Eller at gjennomsnittstemperaturen var høyere enn normalt i april.

Og at det har regna omtrent dobbelt så mye som normalt i juni og august og omtrent 80 % mer enn normalt i september har vel også de fleste fått med seg.

Så langt er det altså grunn til optimisme hva gjelder temperaturer i høst, - de er vesentlig høyere nå om dagen enn de var i fjor på samme tidspunkt. Og så langt har det ikke kommet noe av det ekle, hvite stoffet….

Nedenfor følger forklaringen til tabellen:

Den svarte streken viser normalen (både nedbør og temperatur).
Den røde/blå streken viser middeltemperatur over døgnet (som er utjevnet over 30 dager for å kunne sammenlignes med normaltemperaturen). Streken er rød ved plussgrader, blå ved minusgrader.

De røde/blå feltene viser temperaturvariasjonene gjennom døgnet, med maks- og minimumstemperatur som endepunkter. Feltene er rød ved plussgrader, blå ved minusgrader.

De lyseblå søylene viser total nedbør denne måneden. De svarte strekene som krysser dem er nedbørnormalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar