lørdag 22. oktober 2011

22.10 Selvsagt jakttrening!














Selv om Carmen er sykmeldt må vi jo være med! Så jeg pakka sekken i dag, og kjørte av gårde til jakttrening i flott høstvær.

Det var et stykke over litt gjørmete vei, så der bar jeg Carmen. Har endelig funnet ut en måte å løfte henne på som fungerer uten at hun får ”fnatt”; - hun henger faktisk ganske så rolig i armene mine. Ellers hadde hun plastpose og potesokk på utsiden av bandasjen sin, så den skulle holde seg tørrest mulig.

Carmen fikk ligge i Jervensekken sin på stamplass mens de andre trente på sidedirigering og fremmadsending. Sidedirigeringen ble gjort ved at hunden ble plassert i sitt og bli og de la ut to stk dummier til høyre og to stk til venstre. Så var det å stille seg foran hunden og dirigere til begge sidene. Blant annet var det an av førerne som utfordret hunden ved å peke til høyre, så til venstre, så til høyre igjen. Flere ganger, inntil hunden til slutt fikk kommando om å løpe.

Utfordringen viste seg å være at hundene ikke nødvendigvis husket så godt at det var lagt ut dummyer på linje, noen forsvant inn i skogen bak på søk. Her gjelder det vel å øke avstanden gradvis.

Fremmadsendingen ble trent ved å legge ut noen dummier i skogen og i retning myra. På første utsendingen fra jordet fikk hunden fritt finne dummyen. Neste gang gjaldt det å stoppe hunden ved terrengskiftet og sende den videre ut. Vi diskuterte dette med å trene stoppsignal. Blant annet å benytte diverse hverdagssituasjoner på å få inn stoppen.

I pausa hadde vi skikkelig luksuriøs pausemat; - marsipankake! Nam-nam!

Etter pause ble det en liten walk-up. Tok sjansen på å ta med Carmen, så fikk hun trent fot og sitt og bli. Hun henta selvsagt ikke noe. Måten vi gjorde det på var at vi først gikk til den ene siden av jordet og la igjen en del dummier. Deretter snudde vi og gikk på linje i motsatt retning. Det gikk en kaster på hver side av linja og kasta forstyrrelser, som de så plukka opp igjen. Hver gang det ble kasta, stoppa linja opp. Og hundene ble sendt tilbake til området.

Synes Carmen klarte seg bra på både fri ved fot og sitt og bli. Dvs med unntak av én episode hvor hun fikk øye på noen kjempeskumle padlere ute i vannet. Da MÅTTE hun bare løpe ut og si fra at de ikke hadde noe der å gjøre. Det er vaktlabradoren sin, det!

Vel hjemme fra trening var det en rolig og fornøyd frøken. Hun blir i hvert fall ”frakta” rundt og får oppleve noe, da, selv om hun er sykmeldt…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar