fredag 25. februar 2011

25.02 Kjempelangt til venstre


Jeg er skikkelig i treningshumør om dagen. Det utgjør så stor forskjell å ha funnet den fantastiske treningsplassen, som vi har helt for oss selv.

Og det er helt ypperlig å få trent fot de 2 ganger 20 minuttene vi bruker på å komme oss til og fra. Det ser til og med ut til at denne jevnlige fot-treningen har gjort veslefrøkna flinkere til å gå pent i bånd!

I dag var temaet løpe til venstre, og fortsette laaaaaangt til venstre. Jeg måtte jo gjøre det litt vanskelig for henne. Så, vi begynte med at hun fikk se at jeg la ut en dummy i en snøhaug. Så økte vi avstanden fra denne ganske betraktelig. For så å kaste en til høyre for henne og en bak henne.

Hun hadde lyst til å hente den som var bak. Det var jo gått litt tid siden hun hadde sett den langt til venstre. Og dessuten trente vi jo “ut” i går…. Det som er bra, er at hun lar seg stoppe når hun er i ferd med å løpe feil. Jeg må passe på at jeg ikke er for streng i stemmen, for da blir hun litt fortvila, ser det ut som - at hun ikke helt skjønner hva som er galt.

Så i dag, gjorde jeg veldig mye ut av å skryte av henne både når hun satt og ventet (litt pølse vanket det også) og også når hun avbrøt sin løping mot feil dummy. Ny sitt og bli, og mer pølse.

På tredje forsøket hadde hun knekt koden, da vurderte hun ikke engang å løpe bakover, men beina til venstre og langt av gårde i et avsindig tempo.

En liten bonus av treningen i dag var den andre gangen hun kom seg av gårde og løp til den som lå langt til venstre. Hun feilberegna litt og havna litt til siden for dummyen. Og der, på 50 meters avstand, gikk det kjempefint å stoppe henne, dirigere til høyre og nærsøk.

Jada, jeg vet - vi er helt i startfasen av dette, men du verden, så moro når det begynner å bli mulig å styre hunden!!

Som vanlig, på denne plassen, avslutta jeg med å kaste noen dummyer som jeg henta selv før vi gikk fot hjem igjen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar