tirsdag 1. februar 2011

01.02 Fire uker igjen!


I dag er det 4 uker igjen - til første mars; - min erklærte start på våren. Nå er det bare om å gjøre å bli ferdig med drittmåneden februar. Heldigvis er den kort.

For meg er vinteren en laaaang lidelseshistorie, så det er et stort poeng å dele opp elendet i delmål. Først er det om å gjøre å overleve til jul/nyttår. Så er det om å gjøre å overleve til første mars. Og når første mars kommer, så er våren innen rekkevidde. Det er altså oppdelingen som er poenget, og ikke akkurat HVA slags vær det blir første mars.

Det var en som prøvde å ”roe meg ned” her om dagen ved å sende meg et bilde av trening fra midten av mars i fjor - med masse snø. Hun mente liksom at vår og vår første mars - hallo, vinteren er vel ikke slutt da?! Men, hun hadde ikke skjønt poenget med nedtelling….

Det blir jo omtrent som å være på en lang joggetur, og føle seg sliten. Da hjelper det ikke så mye å tenke på hele den lange veien en har igjen. En langt bedre strategi er å sikte på et punkt og løpe dit først. Så, sikte på et nytt punkt osv. Rett og slett en mental øvelse for å holde motet oppe gjennom noe som tar tid å bli ferdig med, altså. Og i dette tilfelle - vinteren.

Jeg mistrives med alt som hører vinteren til, jeg da - mørke, kulde, snø, is, skraping, måking, hålke. De gode nyhetene nå er at dagen er ca 2 timer lengre her hos oss, noe som merkes godt. Dager med varmegrader har vi også hatt. Og lite snø i det siste. MEN, masse grusom is som er livsfarlig å gå på... Hadde jeg ikke hatt slekt og venner her østpå, så hadde jeg emigrert til Stavanger eller Bergen!

Og - jo da, broddene har vært tatt fram. Og som vanlig klarer jeg ikke å få med begge hjem fra tur… kan hende det er noe galt med kvaliteten på dem.

Vel, det ble ettermiddagstur på Carmen og meg. Fot til treningsstedet vårt. Der ble det mye sitt og bli, og stadga på kast. Ingen apportering i dag heller. Og så var det masse folk ute i dag, både på veien der vi var og i skiløypa som går rett forbi. Så det ble trening på at Carmen skulle ha kontakt med meg, tross forstyrrelser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar