lørdag 12. februar 2011

12.02 Teoridag 5 på Instruktør trinn 1






Så var vi i gang med siste helgen på instruktør trinn 1 kurset. Vi begynte med å snakke om momentlære i dag.

Ganske tunge greier, MEN veldig spennende også - mtp å sette dette med retrieverjakt trening inn i “skjema”. Jeg fikk prøvd meg på å tegne og forklare for de andre - alle momentene i utsending med stopp og send til høyre og søk. Skikkelig mange momenter! Ikke rart noe kan gå galt underveis!

Med fare for å høres veldig selvtilfreds ut, så må jeg si at jeg nok en gang tekte at dette med retrieverjakt jammen er kompliserte greier. Sammenligna med jakt med stående fuglehunder er det jo virkelig en sportsgren. Her er det ikke snakk om bare å slippe hunden løs og håpe den finner fugl, nei. Her er det finstemt samarbeid hvor vanskelige oppgaver virkelig ikke lar seg løse uten at man fungerer som et team.

Vi hadde en liten tur ute med møtesituasjoner mellom hundene før lunsj, - også observerte vi språk og signaler. For øvrig var det nærmere minus 25 da vi kom til Kjeller i dag! Muligens noe mildere midt på dagen. Skrekk og gru!

På ettermiddagen ble vi delt i to grupper og skulle begynne på å lage et opplegg for et kurs. Jeg havne på en gruppe med førere som driver med agility, bruks, stående fuglehundjakt og altså retrieverjakt. Hm. Hvordan enes om type kurs?? Min gruppe valgte å lage noe for hverdagslydighetskurs. Artig!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar