søndag 6. februar 2011

06.02 Endelig skiskole igjen!


Det var ikke til å motstå - dagens tilbud til Carmen om skiskolen. Dermed ble det 1 mils tur på den spretne frøkna. Og det gikk visst skrekkelig fort - i hvert fall i begynnelsen før hun hadde brent alt kruttet.

Så var det bare å plukke henne opp ferdig fysisk trent, da - før dagens fellestrening i jakt. Utrolig kult med 11 ekvipasjer på trening, også noen det var lenge siden jeg hadde sett, samt en langveisfarer. Skikkelig verdifullt å være del av en treningsgjeng. Må være kjipt for de som ikke har noen å trene sammen med!

Vi la ut områder og sendte tilbake motdem. Hundene fikk være med å se på at det ble lagt ut eller ikke, alt etter nivå. Delte oss litt inn i grupper og holdt på i forskjellige deler av jordene og siv-områdene.

Carmen fikk ikke så veldig vanskelige apporteringsoppgaver. Hun ble bare sendt tilbake til, for henne, kjente områder. Og fikk et par apporter med dummykaster. Det vanskeligste for henne i dag var å gå pent fot. Ikke at hun har noe tendens til knalling eller noe sånt. Og tyst var hun også. Men, hun har det for travelt og er litt for svimete rundt føttene. Så, der må vi bare fortsette å trene. Det kan hende noe av “greia” er å bli flinkere til å skille på med og uten kobbel, ikke på jobb, - og på jobb, ut fra kobbelet? Det er jo en del som praktiserer det. Ta av kobbelet blir et signal til hunden om at nå må du gå vakkert fot og være oppmerksom.

Videre fra jakttrening var det av gårde til tredje post på programmet - hyggelig middagsbesøk i Oslo. Carmen oppførte seg som en liten engel hjemme hos paret med den digre blandingshunden. Carmen har hilst på store Birk tidligere, og syntes også denne kvelden at han var en sjarmerende herremann. Hun hadde veldig respekt for ham, men prøvde også å få i gang noe lek. Morsomt å observere de to hundene kommunisere.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar