lørdag 27. april 2024

27.04 Joy og Rakel

 














Små valper går som kjent fra full fart til dyp søvn «på et øyeblikk». Planer om å dra på skogtur kan derfor plutselig endres, når lille valpen slokner. Jeg vekker henne selvsagt ikke fordi jeg har planlagt å ta henne med på tur.

Hun sover veldig godt på formiddagen, derfor planen om en etter lunsj tur. Men, så var jeg litt ekstra lenge ute i hagen med henne, siden sola skinte og jeg fant ut at jeg skulle innta lunsjmåltidet ute i sola. Hun fikk med seg mange av lekene sine ut og også et tyggeben. Aller mest interessert var hun nok i hva jeg spiste, men også lekene vakte en viss interesse. Antar at hun ble litt ekstra trøtt av dette.

Jeg ville også finne ut om Joy var mer interessert i å leke med henne ute enn hun er inne. Dermed tok jeg fram en tøyand Rakel ikke hadde sett før. Hun løp lykkelig rundt med den, men Joy var helt uinteressert i å bli med på noen lek. Nå har jeg jo bare hatt Joy i to år, og vet ikke om hun var mer leken da hun var yngre. Men, i en alder av ni år er hun i hvert fall ingen lekekamerat for Rakel.

Derimot er hun en herlig hodepute for Rakel og antagelig en medvirkende årsak til at Rakel sover så lenge og så godt på dagtid. Og kanskje «takket være» at hun ikke vil leke med Rakel, kan jeg trygt slippe dem løse sammen uten å være redd for at Joy i sin begeistring skal løpe henne overende.

Jeg har selvsagt vært veldig spent på fra start om relasjonen Joy-Rakel ville bli annerledes enn Joy-Clara. Clara ble ganske fort så slitsom å håndtere for Joy at jeg hadde de to adskilt i hvert sitt bur i bilen. Hvis jeg husker riktig, var det heller ikke sånn at Clara og Joy lå i samme seng i timevis i lugn og ro. Det ble fort «bråk» hvis Clara gikk bort til Joy. Så, jeg krysser fingrene for at det fortsetter å være så fredfullt som det er nå.

På kvelden fikk vi besøk i hagen og Rakel fikk sitte på flere forskjellige fang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar