søndag 24. januar 2016

24.01 Sakte mot vår










Tenk, - dagen har blitt ca 1,5 time lengre enn da det var på det mørkeste. I dag gikk sola ned 16.10, og tussmørket varte til ca 17. Så, ja, det går framover.

Som kjent teller jeg ned til første mars. Og da er det faktisk sånn at sola går ned 17.45, og tussmørket varer til ca 18.30. Dagen vil da være nesten fem timer lengre enn ved vintersolverv. Uansett hvor kaldt det er og uansett hvor mye snø som er igjen - dagslyset vet vi på forhånd at vi kan stole på - på minuttet!

Det var ellers en tåkete dag i dag, med temperaturer rundt null. Og en “trillion” folk ute med vinteraktiviteter. Ikke å tenke på en gang å gå på jordene, så jeg trakk opp i skogen. Holder meg i “dritt-terrenget” hvor det er garantert ski-fritt.

Hundene storkosa seg med å bakse rundt i snøen og søke etter rådyr-dritt. Og de fikk nok lønn for strevet også..... Tydelig å se på Carmen at hun trives langt bedre uten den ekstreme kulda. Det gjør jo jeg også. Synes ikke det er så hyggelig å gå tur og vite at om jeg snubler og blir liggende kan jeg fryse i helt på kort tid. Ikke godt å bevege seg ute heller, når det er mer enn 10 blå.

Nei, da er et par kuldegrader, som det var i dag, langt mer levelig.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar