lørdag 2. januar 2016

02.01 Planer for året og dagens trening



Hva skal Petra og jeg finne på i år...? Som jeg skrev i går, planlegger jeg ut fra at Petra henger med i 2016. Planlegger å starte i AK i år, kanskje allerede før sommeren. Hvis hun fortsetter å være anfallsfri. Og målet er å bli ferdig med den klassen så fort som mulig. Det betyr antagelig at jeg også må få temmet henne. Hun er nemlig ikke helt tam, den hunden. Men, sakte, sakte aner jeg at impulskontrollen hennes øker.

Dessuten skal Petra få gjøre noe spennende i februar - nemlig gå på Smeller-kurs - luktidentifisering. Har en tanke om at dette kanskje kan bedre samarbeidet vårt. Å søke og bruke nesa er jo noe av det beste hun vet. Så, jeg satser på at hun med den type trening kan få litt fornya interesse for hva jeg ønsker at hun skal gjøre, når jeg kan tilby spennende søksoppgaver...

Ellers blir det kursing både på Odals Verk og i Hemsedal i år også, og kanskje kenneltreff i Sverige hvis det passer med tidspunkt.

Dessuten har jeg lyst til å ta med Petra på MH. Ja, jeg vet hun har vært på diverse tester tidligere, og dessuten nærmer hun seg 3 år. Men, er frista til å teste henne hos en av Norges mest berømte “hundegubber” og få tilbakemelding på trening og håndtering. Dere får følge med på bloggen/FaceBook, så ser dere om jeg gjør alvor av planene.

Ved årets slutt håper jeg at Petra er kvalifisert for EK i jakt, og dessuten har fått prøvd seg i konkurranse med Smeller.

For Carmen del er planen også dette året at hun skal bli jaktchampion. Vi har jo vært så nær, så nær en førstepremie mange ganger. Håper at 2016 kan bli det året hvor Carmen oppnår 3x1 premie i eliteklassen, sånn at vi kan få tak i tittelen vi har strevd etter lenge.

Carmen skal også få prøvd seg på kurs på OV og i Hemsedal. Og jeg håper at det blir både kenneltreff og Mock Trial med oppdretterne hennes.

Dessuten er Carmen og jeg påmeldt et spennende kurs til høsten - i “mentalkunnskap”. Der skal Carmen være testhund og gjennomgå MH. Jada, jeg vet at det er altfor sent i livet hennes til å få et fullgodt svar på “hvem hun er”. Men, jeg føler meg trygg på at hun kommer til å vise fram såpass mye at vi kan bruke det til en god diskusjon på kurset.

Terminlistene med jaktprøver forteller meg at vi kommer til å tilbringe 2016 både på ulike steder i Norge, men også i våre naboland.

Håper det blir et bra konkurranseår!

--------------

Etter stor treningstørke i jula fikk jeg i dag til en treningsøkt med begge frøknene. Petra var først ute og vi gikk rett og slett en lang runde i skogen, ilagt økter med fot, apportering og “løs”. Det er så enkelt og greit med Petra - aldri noen grunn til bekymring ved møtesituasjoner. Hun bare rusler forbi de vi møter, uansett hvem/hva de er. For det var jo andre ute i skogen i dag enn oss.

Stoppsignal gikk ganske greit i dag, men konstaterer at det å gå rett til siden etter stopp er noe hun kun klarer når hun vet det ligger noe der. Er det ukjent, så trekkes hun mot meg, går ikke 90 grader til siden. Da har vi noe å trene på utover vinteren.






Etter å ha vært hjemme og skifta hund var det Carmens tur.

Fikk meg en god latter på treningen idag. En katt dukka opp og fulgte interessert med på markeringer og dirigeringer. Carmen forlot foten, bjeffa, knurra, med pelsen rett til vært og oppsøkte katten. Rent bortsett fra å fekte nok med en forpote til å sette seg litt i respekt, tok katten det ganske med ro. Så etterhvert fikk Carmen avreagert og kunne trene videre.

Jeg hadde moro av å kaste markeringer i nærheten av katten. Da hadde Carmen en strategi som gikk på å løpe utenom dummyen og fikk katten til å flytte seg litt unna. Så kunne Carmen ta en kjapp manøver tilbake til området og få tak i dummyen.


På tross av litt “ukvemsord” og utagering fra Carmen ble den med oss videre inn i skogen. Da jeg sendte Carmen på et feltsøk løp den entusiastisk sammen med Carmen ut i feltet og satte seg på en trestamme for virkelig å få overblikk over situasjonen. Antagelig en hundevant katt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar