torsdag 7. januar 2016

07.01 Oppfølging av pasienten og innetrening



Dagen starta ikke så bra - 04.30 begynte Petra å brekke seg. I går fikk hun altså flere småporsjoner med diettfor og også den beskyttende Diarsanyl. Men, tidspunktet for brekningene forble likt - tidlig på morgenen.

Samtidig som jeg bekymrer meg prøver jeg å si til meg selv at det sikkert går over, bare jeg gir henne litt tid og fortsetter med dietten.

Petra fikk bli med på kontoret i dag, sånn at jeg kunne få gitt henne ofte mat i løpet av dagen. Og det kom heldigvis ikke noe oppkast på ettermiddagen sånn som det har gjort de tre forrige dagene. Hun var selvsagt fornøyd med å være kontorhund, og ikke minst med å få hilse på dem som kom innom.

Når jeg ser Petra i sånne sosiale settinger slår det meg gang på gang hvor utrolig enkelt det må være for henne å møte folk og dyr i motsetning til hvordan Carmen kan oppleve de samme settingene.


På ettermiddagen var det tid for årets første innetrening. Helt greit å trene inne når gradestokken viste nærmere 15 minus.

Som vanlig hadde jeg med begge mine ut av bilen. Fellesøvelsene med dekk og bli og sitt og bli fikk de gjøre ved siden av hverandre. Når vi etterpå skulle ut og gå fot hadde jeg med én av gangen mens den andre fikk ligge på teppet sitt ved stolsekken. Dette siste slutter det aldri å overraske meg at Petra er så god på. Jeg kan gå forbi med Carmen, andre går forbi, noen kaster apporter, hunder løper, men Petra blir liggende tyst, rolig og oppmerksom på teppet sitt.

Dessuten er faktisk Petra også flink på bli på linje selv om det kastes tennisballer foran henne. Tilsvarende i skogen tror jeg hadde gått veldig dårlig. Men, i en hall, altså, da går det bra.

Carmen var for øvrig veldig søt under den tennisball-kasta-seansen. En av ballene kom nemlig trillende og traff henne på siden der hun lå. Hun skvatt til, men rørte seg ikke etter ballen, stirra nærmest demonstrativt en annen vei. Syntes tydelig det var veldig ubehagelig med en sånn forbudt fristelse som kom og “tok” henne.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar