onsdag 24. september 2014

23.09 Kveldstrening med unghunder




Et par av oss som trente på lørdag fant ut at vi ville rekke en økt på kvelden før det ble mørkt. Ja, for nå er altså høstmørket i ferd med å innhente oss når det gjelder treningsmuligheter. Dessverre! Ordentlig lys har vi vel til ca 19 og kl 20 er det helt mørkt….

Vi la opp treninga sånn at vi tok det mest lyskrevende først - nemlig markeringer. Så ble det dirigeringer. Og helt til slutt et søk, som vi avslutta da det var blitt mørkt.

Det gledelige var at gårsdagens oppdagelse med Petra fortsatt funka fint på avleveringene. Stå helt stille med håndflata på låret - og hun kom veldig direkte og leverte. I tillegg var det en gang hvor hun løp forbi, men da ble jeg bare stående rolig med ryggen til, og hun fikk selv finne ut at hun måtte komme rundt på riktig side og oppsøke hånda mi.

Hm. Det enkleste er ofte det beste, er det noe som heter. Jeg har vel bare gjort dette altfor komplisert ved å holde på med all verdens vifting og kasting med ball og diverse. For hun har jo avlevert bra tidligere, men jo mer styr jeg har laget ut av det, jo mer usikker har hun antagelig blitt.

Veldig fornøyd med at det ser ut som vi har fått has på et problem.

Vel, vi begynte altså med markeringer til det område, for så å legge ut noen dummyer der til dirigering. Så gikk vi videre til et nytt område og gjentok samme opplegg. Vi hadde til sammen tre områder.

Det blir jo både fot og sitt og bli av et sånt opplegg, så det blir mye bra unghund-trening av det.

For øvrig var Petra flink til å huske områdene og gå rette linjer dit.

Etter at de hadde henta på to områder kl 12 og kl 06, gjorde jeg en liten test/demonstrasjon ved å introdusere et tredje område, - kl 09. Dette ved at Carmen fikk en markering der og unghundene satt og så på.

Så kom testen - vi skulle sende unghundene til siden - til de opprinnelige områdene, kl 12 og 06. Makkerhunden fikk prøve denne øvelsen ved at den satt med fronten mot den nye fristelsen kl 09, men altså skulle sendes til siden. Det gikk fint.

Så var det Petras tur. Bare for å sjekke stilte jeg henne med ryggen til Carmens markeringsområde, - men ganske riktig, det ble for vanskelig. Da gikk hun ikke til siden, men bakover. Da jeg snudde henne med fronten mot kl 09, gikk det helt fint å sende til siden.

Innimellom er det litt gøy å teste og se hva som er vanskelig. For en ung hund er det ufattelig mye som er forstyrrende. Og det gjelder å være bevisst på sånne ting når en trener.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar