søndag 14. september 2014

06.09 Carmen i EK på WT Mesterskapshelgen





















Petra fikk altså ligge i bur og Carmen i biabeden på hotellrommet i dag, mens jeg fikk muligheten til å være tilskuer på formiddagen. Måtte velge mellom å se på BK og AK og valgte AK.

Rakk ikke å se klassen helt ferdig, siden jeg måtte rekke lunsj, litt lufting av hundene, og få tatt ut Carmen for å konkurrere i EK kl 13.

Post 4 - lang dirigering - 0 poeng for dommer Britt EliseVi begynte dagen med vår dårligste post, - en lang dirigering på skrå over golfbanen og til skogkanten. Utfordringen var at hunden gjerne trakk mot skogen, og kom de seg inn i skogen var det fort gjort å miste dem.

Vi fikk beskjed om at vi gjerne måtte blåse flere ganger på hunden så lenge den tok signalene. Men, uten at den tok signalene fikk vi kun tre sjanser før vi ville få beskjed om å kalle hjem.

Jeg skjønte jo i utgangspunktet at oppgaven var for vanskelig for Carmen. Hun løp ikke rett i den retningen jeg pekte, men mer direkte mot skogen. Og selv om jeg prøvde å stoppe henne og vinkle venstre, så ble hun borte i skogen for meg. Så da ble det en null.

Post 5 - dobbeltmarkering på linje - 13 poeng for dommer Lasse HedmanPå denne posten ble den ytterste kasta først og den innerste sist. Vanskeligheten bestod i at området også hadde vært brukt i BK og det var masse dødvitringer mellom de to nedslagsplassene. Dessuten lå det en vei hunden måtte over for å komme til den ytterste.

Carmen henta den første greit. Litt verre å få henne ut til den ytterste, hun brukte tid på å slippe området i nærheten. Dessuten hadde hun en underlig avlevering. Jeg måtte nærmest fange dummyen i det hun passerte forbi meg.

Post 1 - markering på andre siden av vann - 17 poeng for dommer Morten KjellandHer gikk det en markering i skogen på andre siden av et vann med masse siv. Vanskeligheten bestod i å få hunden til å følge en rett linje ut i det tette sivet.

Ellers forklarte dommeren at det ville gå litt tid før vi fikk beskjed om å sende. Mens vi venta på signal stod Carmen konsentrert og kul ved siden av meg og fokuserte utover.

Dette er en sånn type apport som Carmen ville ha strevd med for 1-2 år siden, siden hun da nok ville prøvd å unngå å måtte ut i vannet. Men, nå er hun mye bedre på sånt, og gikk i en snorrett linje gjennom sivet. De få poengene trekk vi fikk var nok fordi hun brukte litt tid på å lokalisere dummyen der ute.

Post 2 - fremmadsending og holde hunden i området - 8 poeng for dommer Danny FraserPå denne posten ble det først skutt og kasta en forstyrrelse til siden. Så skulle vi sende hunden på et område rett fram hvor det var lagt ut flere dummyer og holde den i området.

Carmen var overhodet ikke interessert i forstyrrelsen, men jeg strevde litt med den rette linja fram i skogen. Dessuten tissa hun der ute (en annen hund hadde tissa der før) selv om hun var godt lufta på forhånd. Bare tissinga trakk ned 5 poeng.

Post 3 - markering på andre siden av dal - 20 poeng for dommer Johnny HenriksenVi avslutta med suksess.

Da vi kom fram til posten ble vi først stående og vente litt på dommeren, siden han fikk en viktig telefon. For et år siden hadde et sånt avbrudd vært nok til å få nervene mine i høyspenn, men nå går det mye greiere.

Dommeren fortalte at her var det om å gjøre å få dummyen inn raskt, han ville ikke ha noe søk rundt i skogen. Det gjaldt om å være kjapp med å handle, altså.

Jeg sendte Carmen ut på kastet som hadde havna så vidt på andre siden av en haug, og hun løp snorrett mot riktig sted. Blåste stopp i det hun passerte og så blåste jeg kom nærmere. Hun fant kjapt dummyen.

Dommeren berømte meg for bra handling, at det var bra jeg grep inn. Selv om han mente Carmen nok ville funnet dummyen uansett.

Og her ble det altså full pott!

---

Vel, 58 poeng ble det totalt, altså. Ikke akkurat noen topp prestasjon. Jeg kan vel konkludere med at Carmen er en god markør, men ikke tilstrekkelig dirigeringslydig. På de to rene markeringspostene fikk hun jo 17 og 20.

Ellers var jeg veldig fornøyd med sinnsstemningen hennes i dag. Kul, lugn og tyst. Ikke var jeg noe stressa selv, heller. Begynner visst å få litt mer kontroll på de konkurransenervene.

Etter litt lufting av stakkars buhunden Petra, var det tid for opplesing av resultatene etter dagen. Siden dagen i dag var en offisiell workingtest ble det altså kåra vinnere i BK, AK og EK. I tillegg ble det lest opp hvilke 12 unghunder og 14 elitehunder som skulle videre til søndagens finale.

Og jammen gikk tre fra treningsgjengen vår videre til morgendagens semifinale, - jeg er heldig som har så flinke treningskompiser!

Kveldens festmiddag var både hyggelig og velsmakende. Og etterpå fortsatte festen på rommet….





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar