onsdag 3. september 2014

01.09 Kjempebra unghundtrening!




Starta ettermiddagen med 1 mils sykkeltur med Carmen. Så gikk ferden til treningsavtale sammen med en annen unghundekvipasje. Vi må jo spisse formen nå før Mesterskapshelgen!

Carmen fikk vente i bilen, mens Petra fikk være med ut i terrenget, altså. Til ett av flere treska jorder som ligger upløyd. Enda godt vi har en del kontakter med grunneiere/bønder og har våre steder vi kan dra til.

Vi tok med de unge hundene rundt på jordet fot, og la ut områder og skjøt med pistol på fire steder. Petra fikk først gå fri ved fot, men etter litt avstikking (hun stakk før medhjelperen rakk og kaste, så hun fikk ikke tak i noe), tok jeg henne i kobbel.

Vi satte oss litt på sekken før vi starta på runde nummer 1 og sendte hund annenhver gang på områdene, dvs, sånn at hver hund fikk to apporter, og det fortsatt lå igjen en dummy på hvert sted etter runden vår. Begge huska godt hvor områdene var.

Deretter kasta vi markeringer over steingjerdet. Dvs vi begynte nærmet og flytta oss på andre siden av steingjerdet etter hvert, og kasta for hverandre. Dette klarte begge hundene veldig greit. Før vi forlot øya vi hadde brukt på den andre siden av steingjerdet la vi igjen dummyer.

Litt mer ro før vi tok den siste runden til områdene. Og denne gangen fikk hundene hente der de ikke hadde henta i forrige runde.

En veldig fin måte å trene minne, brudd på forventninger, fot og stadga.

Så avslutta vi med å sende dem over steingjerdet, noe begge klarte kjempefint. Den huska de godt!

Fant ut at Petra avleverte bedre uten så masse skryt. Ellers var det en veldig fin treningsøkt med de unge. Strukturert og vellykka og kun et par timer sammenlagt.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar