torsdag 20. februar 2014

17.02 Unghunder









Ettermiddagen starta med en tur på det bratte jordet. Frøknene fikk først løpe løs før vi etter hvert bevega oss litt mer i ordna tropp mot bekken.

Jobber med dette med å “gå her” - at begge hundene kan gå løse og rusle rundt bena mine uten at jeg forlanger de går fot. Ikke så lett for lille Petra. Og begge to vil egentlig helst gå nærmest foten min. Når den plassen er opptatt av Carmen, går Petra litt foran meg. Greia er å lære henne hvor langt fram det er akseptabelt å bevege seg.

Litt matskåltrening ble det med Petra mens Carmen fikk sitte og se på.

Så var det av gårde på unghundtrening. Tema for kvelden var å teste ut momentene i kvalifiseringsprøven. Dvs at vi innleda litt med fot og passeringstrening.

Så satte vi delvis noen hunder i bilen og prøvde oss én og én. Var ganske fornøyd med Petra. Som vanlig gjennomførte jeg verken innkalling eller apportering. Det er sitt og bli som er hovedfokus.

Vi avslutta med matskålstrening på retninger. Med Petra satte jeg henne mellom to matskåler (uten noe i). Så fikk hun se at jeg satte ut en skål bak henne. Så prøvde jeg altså å sende videre ut.

Litt strev før vi fikk det til, hun ville helst til en av sidene. Dette fortalte meg at vi må trene mer på videre ut, - med forstyrrelser invovert.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar