mandag 1. oktober 2012

30.09 AK Gjøvik - 2. Premie og Klassevinner












Dagen starta grytidlig i dag - reiste hjemmefra 05.30 og var framme i 08-tida. Carmen kom i første pulje og vi var vel i gang i 09-tida.

Prøva starta med walk-up med fire hunder på linja. De fikk en markering og en dirigering hver seg på myra. Carmen løste begge disse oppgavene med glans. Dessuten var hun kul og tyst i passivitetet, og ikke minst rolig ved foten. Herlig!

Så ble vi delt i to grupper. Carmen og makkerhunden gikk videre til feltsøket, mens de andre to gikk ned til vannet.

På feltsøket var Carmen kjempeflink - virkelig dekka hele området og søkte intenst. Jeg gikk litt ut av tellinga, men jeg tror hun henta fem vilt.

Siste økt var nede ved vannet, hvor hver hund fikk tre oppgaver.

En dobbeltmarkering på land viste seg å bli veldig vanskelig for nesten alle hundene, inkludert Carmen. Vi stod med sola i øya og kasteren stod i skyggen. Carmen henta den sist kasta først. Da jeg skulle sende henne på den først kasta gikk hun tilbake til det området der den sist kasta hadde landa. Og hun trengte en del hjelp for å komme seg til riktig område.

Nesten alle hundene jeg så gjorde akkurat det samme, så dette var tydeligvis vanskelig for dem. Tydeligvis trenger vi å øve dobbeltmarkering med spiss vinkel! Og i fm handling må jeg bli flinkere til å bruke god tid, sikte, kanskje overvinkle og ikke regne med at hun husker. Og kanskje gripe inn tidligere enn jeg gjorde i dag.

Enkeltmarkeringen på vann fiksa Carmen suverent! For øvrig knalla makkerhunden på denne oppgaven, og da var jeg veldig fornøyd med at Carmen satt som en støtte!

Så var det fremmadsending over vann med skudd. Der var Carmen blant de flinkeste til å gå rett ut, det var nok med én kommando ”over” så kasta hun seg ut i vannet og svømte rett ut. Men, så skjedde det noe på andre siden, - hun løp i feil retning og det ble mye fløyting og dirigering for å få henne til rett område.. Jeg tror at feilen jeg gjorde var at jeg ikke venta lenge nok etter å ha blåst stopp. Erfaringsmessig er hun så tent at hun trenger å sitte stille litt og kule ned før jeg sender henne videre.

Dessuten fikk jeg vite etterpå at de først hadde lagt ut området litt lenger til venstre, men ombestemt seg. Og Carmen hang seg altså fast i dødvitringen på bakken der fuglene hadde ligget.

Jeg var nok litt sløv, siden det så ut som hun skulle komme rett på riktig område. Fuglen kom hjem, men det ble altså litt for omstendelig til å kunne gi en førstepremie, - dessverre!

MEN, det som var bra i dag var at hun var helt annerledes rundt foten enn forrige uke. Jeg var også nøyere og kulere i fm avlevering, brukte god tid på å ta imot og kommanderte henne ”riste” for så å kommander ”fot”. Og da lot hun være med mer risting. Veldig bra!

Da vi kom til premieutdelingen viste det seg at ingen fikk førstepremie. Og Carmen med sin andrepremie ble klassens beste hund, kun én annen hund fikk en andrepremie. Resten av de 14 deltagerne fikk 0 og 3. Premie. Jeg reiste hjem med en forsekk, og med enda mer erfaring i bagasjen.

Ellers tok makkerekvipasjen og jeg en treningsøkt på myra etter prøva. Jeg hadde på forhånd lagt ut to vilt til hver over vannet. Makkerhunden fikk trene på ikke å la se distrahere av en søt tispe. Carmen fikk trene fot på linja, og selvsagt lydighet på andre siden av vannet.

For øvrig observerte vi at selve utsendingen i vann var vanskeligere for begge hundene enn på prøva. Den store forskjellen var jo at det ikke var noen skudd-påvirkning. Med Carmen måtte jeg gi tre-fire kommandoer for å få henne ut i vannet. På andre siden lot jeg henne sitte og kule litt før jeg sendte videre på den første utsendingen.

På den andre hadde hun vilt i nesa, men jeg blåste stopp likevel, - ville gjøre et poeng ut av at hun skulle stoppe når jeg ba om det. Veldig bra vi fikk retta opp i det før vi dro der derfra!

Dommerkritikken:

Dommer: Ole J. Andersen
Søk: Arbeider meget målbevisst og systematisk. Effektivt søk.
Fart og utholdenhet: Utmerket fart, holder meget godt.
Nese: Brukes aktivit.
Dirigerbarhet: Løser oppgavene, men ønskelig med mer distingt lydighet.
Markeringsevne: Viser usikkerhet i oppfølgingen på land, ellers utmerket.
Skuddreaksjon: I orden.
Allmenn oppførsel: Arbeidsvillig hund.
Apporteringslyst: Spontane opptak.
Apportgrep: Gode grep, stort sett fine avleveringer.
Svømmesett og arbeidsvilje i vann: Går villig i vannet og svømmer bra.
Samarbeidsvilje: OK
Hundetoleranse: OK
Sammenfattende kritikk: En fin type hund med gode egenskaper. Gjør i dag et utmerket søk, men avstandslydigheten bør bedres.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar