søndag 7. oktober 2012

06.10 AK Agder - 1. premie

 
 













Så var dagen kommet for nok en jaktprøve. Litt spesielt å komme til Bjørnebo; - det var jo her Carmen debuterte i AK i april i fjor. Den gangen endte det ganske katastrofalt med en hund som var helt ”gal” og veldig stressa - og to nuller på en helg. I dag gikk det atskillig bedre.

Vi gikk i par og prøva starta med litt walk up før første hund fikk en dobbeltmarkering. Markeringene gikk ut i buskaset på hver sin side av jordet vi gikk på. Carmen gikk fint fot og det var hun som fikk hente dobbeltmarkering først. Hun var direkte på begge to og avleverte duene pent i hånd.

Litt mer fot og makkerhunden fikk sin dobbeltmarkering. Carmen var kul i passivitet. Og jeg var flink til å finne meg et sted å stå og formidle ro med kroppsspråket mitt.

Mer fot og det ble skutt fra jordet og mot skogen. Der var det lagt ut en dirigerings-kanin på to forskjellige steder. Jeg fikk beskjed om at Carmen skulle hente den på skrå til venstre og at hun IKKE skulle ta den rett fram.

Jeg sendte henne ut og hun kom litt for langt til høyre. Da jeg stoppa henne var hun omtrent midt mellom de to viltene. Is i magen, jeg skrøt av henne, tok meg tid, hun fikk puste ut og jeg sendte til venstre. Ny stopp og nærsøk. Hun tok altså alle signaler fint og kom tilbake med kanin. Noen meter fra meg kom det et voldsomt ”hark” fra henne og hun slapp kaninen og hosta igjen. Kaninhår i halsen - ikke så rart siden det var en skikkelig langhåra kanin!.

Hun plukka den fint opp igjen og leverte i hånd. Etterpå gav dommeren beskjed om at han ikke la noe vekt på at hun la den ned, siden hun åpenbart fikk hår i halsen.

Etter makkerhundens dirigering gikk vi fot videre til feltet. Og feltet var et kratt og buskasområdet som var lite og avgrensa på andre siden av jordet. Det var et nytt jorde på bortsiden av feltet og vi fikk beskjed om at hundene ikke skulle dit. Og at de ikke skulle for langt til venstre. Vi skulle sørge for å holde hunden i området.

Carmen fikk begynne og fant raskt en and. Så henta makkerhunden og Carmen ble sendt på nytt. Lette litt lenger og kom tilbake med and. Da makkerhunden skulle hente holdt den på lenge og var også i helt feil område uten funn.

Så var det Carmens tur til å hente en dirigering som var på bortsiden av feltet, over på andre siden av jordet og i skogkanten. Hun skulle altså gjennom feltet hun nettopp hadde søkt i, dessuten lå det jo igjen en fugl der som makkerhunden ikke hadde funnet.

Det viste seg at den gjenværende anda lå rett i ”løypa” for der jeg sendte Carmen ut, så hun ble inni feltet og kom tilbake med den gjenliggende anda. Dommeren sa at det skulle bare mangle om hun ikke hadde kommet med den, det skulle jeg ikke bry meg om, men bare sende på nytt.

Carmen lot seg fint sende gjennom feltet, ut på jordet og mot skogen. Hun kom litt for langt til høyre. Jeg stoppa henne, og igjen var jeg flink til å ta god tid og skryte. Sendte til venstre, ny stopp og nærsøk. Igjen adlød hun signalene fint og kom hjem med en kanin.

Helt til slutt fikk hun en markering som var ca 90 grader på feltet. Her måtte hun gjennom noe buskas, over en bekk og over jordet og til skogkanten. Hun fant også denne markeringen raskt og helt uten hjelp. Nok en and pent i hånd.

Så var det hele over og vi fikk mye skryt av dommeren. Og Carmen endte altså med å få en førstepremie - HURRA! Tenk av vi er kvalifisert for EK!

Sluttresultatet ble ellers åtte nuller, tre 3. premier, én 2. premie og to 1. premier. Hundene ble ikke plassert, men Carmen var altså blant de to beste i dag.

Det føltes selvsagt veldig bra endelig å være i mål med åpen klasse, men jeg ble bare glad, ikke overstrømmende lykkelig som jeg ble på Kongssvinger. Det var på en måte Kongssvinger som ble symbolet på snuoperasjonen med Carmen. Og etterpå har jeg visst at det er mulig, og at det bare var et tidsspørsmål før Carmen fikk nok en førstepremie.

Dommerkritikken:

Dommer: Jan Foss
Søk: Bra feltarbeid/søksarbeid i området
Fart og utholdenhet: Holder godt prøva igjennom
Nese: God
Dirigerbarhet: Dirigeres godt i ønsket retning
Markeringsevne: Markerer godt - finner raskt
Skuddreaksjon: Rolig og oppmerksom
Allmenn oppførsel: En godt arbeidende hund
Apporteringslyst: Stor
Apportgrep: Myke, fine grep, for det meste bra avlevering.
Svømmesett og arbeidsvilje i vann: -
Samarbeidsvilje: Akseptabel
Hundetoleranse: God
Sammenfattende kritikk: Hunden gjør i dag et bra apporteringsarbeid. Løser alle momenter på en utmerket måte. Bra fart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar