torsdag 18. oktober 2012

17.10 Blodspor




Carmen fikk prøve noe helt nytt i dag - blodspor. Siden jeg er avhengig av hundevakt et par dager skulle jeg altså overlevere Carmen til hundepasser i dag. Og når hundepasseren er dreven på blodspor passet det bra å spørre at hun kunne legge et spor til Carmen.

Det var veldig artig å se på frøkna hvor forventningsfull hun var da jeg tok henne ut av bilen og tok på selen. Det er jo over et år siden sist jeg gikk spor med henne, og da var det kun bruksspor vi prøvde. I tiden etterpå har selen hennes kun vært på i fm sykkeltur. Likevel var det tydelig at hun fikk med seg at det var noe hun skulle få lov til å gjøre. Hun snuste ut i lufta og var veldig ivrig på å komme seg av gårde, lenge før vi kom til sporet.

Så var det sporstarten, da. Det syntes hun var fantastisk interessant og slikket og slikket på blodflekken på bakken. Gikk noen skritt, kom tilbake og slikket mer. Det tok litt tid før hun skjønte at det var noe spor, det virka som hun trodde det måtte ligge noe ved sporoppstart som hun skulle finne, hun nærsøkte og nærsøkte.

Men, så, plutselig falt polletten ned og hun satte i gang med å gå spor. Full fart, og jeg hadde min fulle hyre med å henge på. Vinkelen tok hun fint, og videre bar det i full fart. Jeg burde tatt på meg hansker, for det var et slit å holde henne igjen i lina.

I enden av sporet lå en pølse. Og den spiste hun jo med stort appetitt, men hun ønsket nok at sporet skulle fortsette, og ble liksom ikke ”ferdig” med det på en stund etter at jeg tok av henne sele og langline.

En skikkelig artig erfaring, både for Carmen og for meg. Får jo se om det er noe jeg har ork til å fortsette med, synes for så vidt jeg har mer enn nok med alt jeg må trene på i fm jakta. Men, at Carmen syntes det var helt topp var det ingen tvil om!

Så dro jeg altså av gårde, og Carmen var igjen hos hundevakten og hennes to hunder. Jeg stoler på at hun har det kjempefint og trives godt. Det er jo JEG som har problemer med å være atskilt fra Carmen.

Antagelig har vi godt av det begge to!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar