søndag 7. oktober 2012

07.10 AK Agder - 2. premie



Joda, jeg lurte på hva jeg skulle gjøre i dag. Siden vi fikk den tiltrengte andre 1. Premien i går var det jo ikke noe behov for å starte i AK i dag. Vi kunne gi oss på topp i klassen. Men, hva var alternativene - spørre om en plass i EK? Nei, det følte jeg meg ikke klar for, sånn fra den ene dagen til den andre.

Stå over dagens konkurranse? Hadde det vært i nærområdet, og jeg skulle ha kjørt fram og tilbake, så hadde jeg sannsynligvis valgt den strategien. Men, siden jeg nå var i Agder, hadde betalt for konkurransen, - ja, så virka det liksom dumt ikke å utnytte anledningen.

Dessuten kjente jeg at jeg hadde et ”revansje- behov” på det tjernet prøven skulle gå ved. Dette etter den tragiske opplevelsen i AK nettopp ved dette tjernet for 1,5 år siden.

Dermed valgte jeg å gå prøven, - også viste det seg at det ikke gikk like bra som i går. Merkelig nok ble jeg litt nervøs, selv om det jo burde være helt unødvendig, siden vi tross alt fikk den premieringen vi trengte i går.

Prøva gikk altså i et våtmarksområde inntil tjernet. Det begynte med at makkerhunden fikk en dobbeltmarkering. Så skulle Carmen sendes på en dirigering i motsatt retning. Hun løp rett fram i riktig retning, men var litt seig på stoppsignalet. Jeg sendte til høyre og hun fant kanin. Dessverre la hun den ned på vei hjem.

Ellers hadde jeg en ny opplevelse i dag. Vi måtte nemlig ta med viltet videre, så jeg fikk stappe den kjempedigre kaninen på plass i dummyvesten!

Vi gikk fot videre og Carmen fikk en enkeltmarkering på vann - noe hun løste utmerket. Etter at makkerhunden hadde fått tilsvarende oppgave skulle Carmen sendes på en dobbeltmarkering. Hun hentet den sist kasta først - det gikk veldig greit. På den først kasta løp hun for langt ut, og da fikk jeg beskjed om å styre henne siden hun var på vei til feltet (som altså lå veldig nært markeringsområdet). Men, hun var for kjapp for meg og kom tilbake med et vilt fra feltet.

Jeg sendte henne ut på nytt og gjorde da en bedre jobb med å holde henne i området for markeringen, - og hun kom hjem med anda.

På feltsøket ble vi stilt opp ved en bekk, og fikk anvist det forholdsvis snevre feltet, og med beskjed om å holde hunden i området. Den skulle ikke inn i skogen. Men, både makkerhunden og Carmen ville gjerne inn i skogen. Jeg strevde litt med å få god kontakt med henne og få kalt hjemover når hun var på jobb i skogen. Men, fikk hjem to ender. Den første strevde hun litt med å få med seg over bekken. Det var tross alt ganske ulendt på kanten og ikke lett når hun stod på kanten og skulle hoppe over.

Ellers var hun urolig ved fot i dag, noe av de samme tendensene som tidligere, at hun var litt svimete og ønsket å gå av gårde på eget initiativ.

For øvrig sitter jeg igjen med to ting vi må trene på. Det ene er dette med dirigeringsarbeid i høy vegetasjon. Vi har lett for å ty til veldig åpent landskap. Og det er klart, så lenge dette er hundens erfaring, kan det bli vanskelig når vi ”plutselig” forlanger samme stopp- og dirigeringslydighet i tett terreng. For i SÅNT har hunden erfaring med å søke fritt.

Det andre er dette med å holde hunden i et område, kanskje særlig kalle hjem/hjemover uten at den har gjort funn. Carmen var ikke akkurat innstilt på å komme hjemover fra feltet uten funn i dag. Hjem og trene.

Vel, det ble altså en andrepremie i dag. Men, lærte absolutt noe i dag også!

Ellers var det veldig moro med de som fikk sin andre førstepremie i dag - og som oss altså er ferdig med åpen klasse! Vi ses i Elite!!

Dommerkritikken:

Dommer: Johnny Henriksen
Søk: Søker med god nesebruk i anvist område
Fart og utholdenhet: Stor
Nese: God
Dirigerbarhet: Den holdes på oppgaven
Markeringsevne: 1 - hentes selvstendig 2 - går for langt og hjelpes
Skuddreaksjon: Konsentrert og rolig
Allmenn oppførsel: Under bevegelse har hunden ikke tid til å vente på fører
Apporteringslyst: Stor
Apportgrep: Hurtig opptak og pent grep, generelt god avlevering i hånd, men kaninen legges ned to ganger
Svømmesett og arbeidsvilje i vann: Villig i vann og svømmer godt
Samarbeidsvilje: Når fører ønsker det må hunden være villig til å ta kontakt
Hundetoleranse: Upåvirket
Sammenfattende kritikk: En arbeidsvillig hund med stor apporteringslyst. Men, pga noen få mangler gis dagens premiering.

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar