onsdag 10. oktober 2012

08.10 Klar for jakt?




Jakttrening og kaldtviltsprøver er én ting, men nå skal vi altså på jakt til helgen. Og så var det dette med utstyr, da…

Det blir jo litt ekstra å tenke på når det er ”på ordentlig”..

Til avliving av skadeskutt fugl kan man bruke en såkalt ”prest”. Litt leting på ymse nettsider viste at det koster fra 550 kr og oppover. Men, på Biltema har de noe som kalles en fiskehammer til under 100-lappen. Litt for kort, kanskje, men det får duge!

Lignende prisforskjell var det også på viltvesker. Eller gamebag som det kalles; - på forskjellige nettsider koster det fra 500 og oppover. Og (nok en gang!) på Biltema koster en jakt- og fiskeveske 99 kr!

Ikke store investeringen, altså - hurra for Biltema!

Carmen hadde for øvrig en stille dag i dag. Hun fikk som vanlig, på mandager, være med på valpekurset. Vi snakka om dirigering og markering, og Carmen fikk være demonstrasjonshund inne. Blant annet sidedirigering med bare ord, uten håndtegn.

Ute fikk valpene prøve seg på forskjellige dirigeringer mot matskål med godbiter, høyre, venstre, ut fra fot og ut fra front.

I tillegg trente vi på sitt og bli, og skrittet opp hvor langt 50 meter faktisk er… Altså med tanke på den kommende kvalifiseringsprøven.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar