søndag 26. februar 2012

25.02 Fellestrening på jordet
















Vi møttes en gjeng på det omtalte jordet i dag. Fint for Oslo-folket å komme til syden og få trent uten snø.

Vi begynte med å gå fot på linje og det ble kasta tennisballer. Først henta vi dem selv, og etter hvert fikk hundene hente.

Siden vi var fire ekvipasjer la vi opp den videre treningen slik at vi var to som kjørte hund og to som var medhjelpere. Så byttet vi på. De som kasta stilte seg på to forskjellige steder. Så ble det kasta to, og hundene ble sendt på hver sin. Disse områdene som vi hadde kasta til, la vi igjen på, og brukte til fremmadsending etter en liten pause.

Ellers trente vi også dobbeltmarkering på linje og trente på at hunden som ble sendt skulle henta den først kasta. Dette gikk over all forventning.

Det vi kunne observere er at disse unge hundene har utvikla seg mye siden i fjor høst. Det blåste en del i dag, og det var fascinerende å se hvordan hundene utnytta vinden. Jeg var kjempefornøyd med Carmens markeringsarbeid. Hun var effektivt og raskt ut i riktig område, så la hun seg om igjen og om igjen på rette side av vind og fikk fert av dummyen.

Det skjedde for øvrig noe snodig på en av markeringene hun skulle hente. Jeg observerte at hun ”drev med noe” der ute, det var som hun fant noe spesielt på bakken, men var litt i tvil om hva hun egentlig skulle hente. Jeg la på et ”apport” og dermed plukka hun opp noe som på avstand så ut som en pinne. Da hun kom med den, viste det seg at det var en rådyrskank som lå like ved der dummyen hadde landa. Tydeligvis noen som har trent blodspor.

En trøtt og fornøyd Carmen ble overlykkelig over at vi fikk middags- og overnattingsgjester. Hun slappa godt av mens de tobente koste seg med god mat og drikke til de sene nattetimer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar