søndag 19. februar 2012

19.02 Bedre vær!










I dag var det sol og varmegrader, og vi dro av gårde til et jorde i Fredrikstad på fellestrening.

Kun fem ekvipasjer i dag, og Carmen fikk også møte et par hunder hun aldri har sett før. Trening med ukjente har den lille prinsessen godt av.

Vi begynte med å legge ut et område som hundene fikk se, og sendte de ut. Carmen oppførte seg veldig rart på første utsending, fant interessante lukter underveis og var litt i sin egen verden.

På andre utsendingen gav jeg en mer kontant kommando og da føk hun av gårde som et prosjektil.

Så trente vi markeringer med delvis skjult nedslag i noe buskas, og økte avstanden. Igjen drev Carmen med noen egne ”undersøkelser” av terrenget, og hun markerte oppå der en av hannhundene hadde markert. Huff, da, - sånt liker jeg jo ikke.

Men, etter hvert ble hun mer seg selv, og markerte bra. Vet sannelig ikke hva som foregikk oppi hodet hennes i starten av treningen.

I andre runde av utsendingene var det en av hannhundene som ble sendt ut da Carmen var på vei hjem med apporten. Hannhunden ble mer interessert i å følge etter Carmen enn å løpe ut og hente. Det som var bra var at hun kom rett hjem med dummyen, riktignok med litt stapels og et ”forskrekket” kroppsspråk, men veldig bra at hun ikke slapp dummyen i forskrekkelsen.

På slutten la vi ut et feltsøk med over 20 dummyer til de fem hundene. For én gangs skyld henta Carmen de nærmeste først. Vi prøvde også å sende ut to hunder av gangen.

Carmen skvatt skikkelig en gang hun var ute i søk og en av de fremmede hannhundene plutselig ”dukka opp” like i nærheten av henne.

Og hun ble litt tyngre å sende ut, stoppa underveis og ville helst komme hjem igjen. Så jeg gikk ut i feltet og kasta en dummy i været, slik at hun ble motivert til å løpe lengst ut.

Ja, det er en liten følsom prinsesse jeg har, så hun trenger å trene på sånt hun synes er ekkelt.

Vel hjemme, ramla Carmen overende i biabedden sin og slokna. Det har vært en begivenhetsrik og slitsom helg for henne. Hun kommer nok til å sove veldig godt mens jeg er på jobb i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar