lørdag 11. februar 2012

05.02 Voldtekt av ryggsekk?




Ja, altså, jeg mener bestemt at Carmen er over ”toppen” i løpetida, men hva slags stadium av løpetida ER egentlig hunden i når den prøver å voldta en ryggsekk. Og det mens eieren går med ryggsekken på ryggen??

Nå er det vel mange av oss som har lest om at en hund som rir utøver dominans, og at det er totalt uakseptabelt, i hvert fall ovenfor eieren. Og det er jo greit nok, det, men i dette tilfelle var atferden retta mot ryggsekken, og ikke mot meg, sånn jeg tolka det. Jeg har aldri sett Carmen gjøre noe lignende.

Vi hadde først gått en lang tur, hvor Carmen gikk pent fot, hadde en bra sinnsstemning og var lugn. Så litt apportering på jordet, og til slutt fikk hun løpe løs i litt snøvær og i de 10-15 cm med veldig lett nysnø som kom i natt.

Jeg hadde satt ryggsekken ned på bakken og akkurat pakka kameraet oppi da hun plutselig utviste en voldsom interesse for ryggsekken. Hun snuste innstendig på den, fra alle kanter, og så gjøv hun altså løs!

Jeg gav henne beskjed om å gi seg, tok ryggsekken på ryggen, og regna med at vi var ferdige med saken. Men, nei, hun nærmest hoppa opp og klamra seg fast med forlabbene i ryggsekken. Og med mer eller mindre bakkekontakt med bakbena jokka hun løs, delvis i løse lufta.

??

FaceBook-kommentarer på kvelden avstedkom mye moro, alt fra forslag om å ta Progesterontest av ryggsekken for å finne ut om den var parringsklar, til forslag om oppdrett av Labrasekk.


Så har jeg jo selvsagt lurt på om det kunne lukte noe spesielt av ryggsekken, og kommet til et negativt svar. Det er en ryggsekk jeg knapt har hatt med ut sammen med andre hunder. Og det er jo ganske så usannsynlig at en hannhund skulle bryte seg inn i inneboden min og tisse på ryggsekken, liksom….

Jeg teste for øvrig ut Carmens eventuelle interesse for den samme ryggsekken et par dager etterpå, og da viste hun null interesse for ryggsekken.

Forstå det den som kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar